Sukaattisitruuna (Zedratöl) Citrus medica var. vulgaris

Päivi BlöchlEteeriset öljytLeave a Comment

Alkuperäinen sitruuna eli SUKAATTISITRUUNA, engl. citron, ransk. cedrat, on pomelon ja mandariinin lisäksi yksi alkuperäisistä sitrushedelmälajeista.

Sukaattisitruunan hedelmillä on erittäin paksu kuori, josta valmistetaan mm. sukaatteja, likööriä ja eteeristä öljyä. Hedelmä sisältää vain vähän hedelmälihaa ja maistuu hyvin kitkerälle jonka vuoksi sitä ei juurikaan hyödynnetä.

Silti tämä eksoottinen kasvi on kautta aikojen ollut hyvin arvostettu, koska puu tuoksuu „juurista latvaan asti”, eli myös sen lehdet, lukuisat valkoiset kukat, kultaiset hedelmät sekä sitruunapuun puuosa tuoksuvat hyvin voimakkaasti. Varmasti juuri tästä syystä tällä kasvilla on suuri symbolinen merkitys. Alkuperäisen sukaattisitruunapuun sanotaan symboloivan ostajien rikkautta ja koko maapallon aarteita. Sukaattisitruuna on alkujaan kotoisin  Itäisestä Aasiasta ja nykyään sitä viljellään erityisesti Kalabriassa, Sisiliassa, Marokossa, Kreetalla, Korsikalla, ja Puero Ricossa, tarkoituksena sukaattien valmistaminen.

Eteerinen sukaattisitruunanöljy (Citrus medica var. vulgaris) tuotetaan Italiasta kotoisin olevin hedelmän kuoresta puristamalla. Sen luonnollinen ja raikas tuoksu on voimakas ja sitruunainen, pirteä mutta kuitenkin hyvin mieto ja pyöreä. Se sisältää paljon monoterpeeneitä, jotka vaikuttavat hyvin piristävästi ja huoneilmaa puhdistavasti. Lisäksi se vaikuttaa mieleen kohottavasti ja stimuloivasti,se on täydellinen tuoksu opiskeluun ja läksyjen tekoon sekä stressaavaan ja kiireiseen elämäntilanteeseen. Se vaikuttaa hermostoa rauhoittavasti, tasapainottavasti, antiseptisesti sekä hieman vastustuskykyä kohottavasti. Todella hieno tuoksu hyvän olon lisäämiseen sekä pienille että isoille, sekä kesään että talveen.

Vinkki: Sopii myös ruokien maustamiseen mainiosti!

Öljyn aineosa-analyysi (Tuotespesifikaatio 04/2016):

10,5% Alpha u. Beeta-Pineenit

1,3% Sabineenit

1,2% Myrceenit

58% Limoneenit

19,4 Gamma-Terpineolit

1,7% Neraalit

3% Geraniolit

 

Rentouttava, raikas tunnelma  | Huoneilman tuoksutukseen:

3 tippaa sukaattisitruunaa

2 tippaa hopeakuusta (Silbertanne)

2 tippaa Ho-puuta (Ho-Holz)

 

Hyvästi stressi| Rentouttava vartaloöljy:

50 ml feelingin perusöljysekoitusta (Ölbasis-Mischung)

5 tippaa sukaattisitruunaa

3 tippaa laventelia

3 tippaa melissaa

3 tippaa santelipuuta

 

Tuotenumero:

10522 – € 9,90 / 10 ml

Tiedot perustuvat alan kirjallisuuteen. Vinkit eivät korvaa käyntiä lääkärissä. Lisää tietoa alan kirjallisuudesta sekä koulutetuilta aromaterapeuteilta sekä aromaneuvojilta.


JAA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *