Villiruusunöljy (luonnollinen, bio) (Wildrosenöl nativ bio) (Rosa rubiginosa)

Päivi BlöchlKasviöljytLeave a Comment

Villiruusunöljy (luonnollinen, bio) (Wildrosenöl nativ bio) (Rosa rubiginosa)

Valmistusmenetelmä: Co2-uuttaminen Kasvitieteellinen nimi: Rosa rubiginosa / Rosa canina Bio-siementen kotimaa: Bulgaria Tuotanto: Saksa Öko-Kontrollipaikka: DE-ÖKO-013

Kasvitieteilijät tuntevat nykyään noin 150 erilaista villiruusulajiketta. Nämä ruusukasveihin (Rosaceae) kuuluvat pensaat tuottavat ruusunmarjoja. Grimmin veljesten Prinsessa Ruusunen-sadussa Ruususen linnan ja tornin ympärillä kasvoi juuri villiruusu. Kukissa on hyvin mieto tuoksu, mutta sen lehdet sen sijaan levittävät hyvinkin voimakkaasti omenaa muistuttavaa tuoksua. Sksi Rosa rubiginosaa kutsutaan myös omenaruusuksi.

Tulenpunaisten villiruusun marjojen siemenistä löytyy se haluttu öljy. feelingin villiruusunöljy tuotetaan CO2-uuttamisella, jossa korkean paineen avulla saadaan irrotettua siemenistä korkealaatuinen kasviöljy. 1 kg bio-villiruusunöljyn CO2-tuotantoon tarvitaan noin 13-15 kg kuivattuja villiruusun siemeniä.

Villiruusunöljy sisältää paljon tyydyttämättömiä rasvahappoja: 21,1 % alphalinoleenihappoja (kolminkertaisesti tyydyttämättömiä),56 % linolihappoja (kaksinkertaisesti tyydyttämättömiä) ja 16,5 % öljyhappoja (1‐kertaisesti tyydyttämättömiä).

Tämä erikoinen yhdistelmä moninkertaisia tyydyttämättömiä rasvahappoja sekä niissä olevia trans‐retinolihappojen hippuja (e‐vitamiinin aktiivinen muoto) tekevät villiruusunöljystä luontaiskosmetiikassa hyvin arvostetun öljyn. Se sopii hyvin maksaläiskien, cuperoosan, ryppyjen, pigmenttiläiskien sekä arpien hoitoon. Villiruusun öljyä käytetään myös akneen, psoriakseen sekä kuivan ja ikääntyneen sekä tulehtuneen ihon hoitoon.
Avaamisen jälkeen villiruusunöljy pitäisi yleensä käyttää 6 kuukauden kuluessa. mutta koska feelingin  villiruusunöljy on tuotettu CO2-menetelmällä, öljy voi säilyä jopa 2 vuotta. CO2-menetelmällä tuotetaan täysin puhtaita, mikrobivapaita öljyjä mutta öljylle se on kuitenkin hyvin hellävarainen menetelmä.

Tuotenumero:

Bio938 – € 18,50 / 50ml

Tiedot perustuvat alan kirjallisuuteen. Vinkit eivät korvaa käyntiä lääkärissä. Lisää tietoa alan kirjallisuudesta sekä koulutetuilta aromaterapeuteilta sekä aromaneuvojilta.


JAA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.