Veriappelsiini (Blutorange) Citrus sinensis

Päivi BlöchlEteeriset öljytLeave a Comment

Veriappelsiini tuoksuu hedelmäisemmälle ja makeammalle kuin tavallinen appelsiini, mutta sen vaikutus ja ominaisuudet ovat hyvin lähellä makeaa appelsiinia.

Veriappelsiiniöljy vaikuttaa kehoa puhdistavasti, aktivoivasti sekä puhdistavasti. Mielialaan veriappelsiinin eteerinen öljy vaikuttaa yhtä aikaa sekä rauhoittavasti että elävöittävästi – se tasapainottaa mielialan muutoksia ja rauhoittaa kun mieli on rauhaton tai hermostunut.

Veriappelsiini kuuluu kasvitieteellisesti  rutakasvien perheeseen ja on oikeastaan appelsiini jonka hedelmäliha sekä myös osittain kuori ovat värjäytyneet punaiseksi. Tämä värjäytyminen tapahtuu yön ja päivän välisen korkean lämpötilaeron takia alueilla, joissa appelsiinit kasvavat.

Eteerinen veriappelsiiniöljy tuotetaan hedelmän kuoria mekaanisesti puristaen. Pienenpienet öljysäiliöt rikkoutuvat puristaessa  ja eteerinen öljy purkautuu ulos ja otetaan talteen. Veriappelsiinin öljy tuoksuu hedelmäiselle, pirteälle ja se tapainottaa ja ottaa hellään otteseensa. Tämä hedelmäinen öljy sopii hyvin yhteen yrttiöljyjen, kuten timjamin, laventelin, muskatelsalvian, piparmintun mutta myös eksoottisten tuoksujen kuten frankinsensin, kanelin, vaniljan, jasmiinin, benzoen ja muiden tuoksujen kanssa.

Eteerinen veriappelsiinin öljy vaikuttaa puhdistavasti sekä suoliston toimintaa, verenkiertoa ja imusolmukkeiden toimintaa aktivoivasti.  Se vaikuttaa myös bakteereita tuhoavasti ja kramppeja poistavasti. Tätä öljyä käytetään sen vuoksi vatsakipuun, varsinkin stressiperäiseen, vatsakramppeihin, verenkierron häiriöihin, pahaa oloa poistamaan, ruoansulatusongelmiin sekä selluliittiin.

Mielialaa ajatellen veriappelsiinin eteerinen öljy on todellinen valontuoja, varsinkin pimeään vuodenaikaan, Sen sanotaan rauhoittavan, tasapainottavan, rentouttavan ja poistavan stressiä. Jos kaikki tuntuu tylsältä ja olo on haluton, voi eteerinen veriappelsiinin öljy antaa voimaa ja sisua uusiin toimiin. Tätä öljyä käytetään myös pelkotiloissa, stressissä ja hermostuneisuudessa mutta myös univaikeuksissa.

Vinkki: Ruoanlaittoon suosittelemme Bio-Veriappelsiinin öljyä. 1-2 tippaa veriappelsiinia saa ruoat ja juomat maistumaan ihanan pirteältä ja hedelmäiseltä!

Tuoksulamppu: Aurinkoa sydämeen, 4 tippaa veriappelsiinia, 2  tippaa nerolia, 1  tippa muskatelsalviaa
Puhdistava vartaloöljy vartalon ongelmakohtia siloittamaan: 50 ml feeling perusöljysekoitusta (Ölbasis Mischung), 10 tippaa veriappelsiinia, 5 tippaa katajanmarjaöljyä, 3 tippaa rosmariinia, 2 tippaa setripuuta
Kasvokompressi rasvaiselle iholle: 2 tippaa veriappelsiiniöljyä sekoitetaan 1 tl puhdasta merisuolaa ja se sekoitetaan  ½ litraan lämpöistä vettä. Veteen kastetaan pehmeä puuvillaliina ja se asetetaan kasvoille ja pidetään kasvoilla kunnes liina muuttuu viileäksi. Toimenpide toistetaan 2-3 kertaa. Vaikuttaa piristävästi, tasapainottavasti ja se puhdistaa rasvaista ihoa.

Huom.: Luonnollinen veriappelsiinin eteerinen öljy sisältää furokumariineja ja ne saattavat altistaa ihon auringossa palamiselle!

Tuotenumero:

10042 – €7,50 / 5ml

10014 – €13,50 / 20ml

10016 – €55,00 / 100ml

Tiedot perustuvat alan kirjallisuuteen. Vinkit eivät korvaa käyntiä lääkärissä. Lisää tietoa eteerisistä öljyistä alan kirjallisuudesta sekä koulutetuilta aromaterapeuteilta sekä aromaneuvojilta.


JAA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *