Veriappelsiini, luomu (Blutorangenöl bio) Citrus sinensis

Päivi BlöchlEteeriset öljyt, YleistäLeave a Comment

Luomulaatuinen veriappelsiini kuuluu appelsiinien kasviperheeseen. Joidenkin lajikkeiden hedelmien syvän punaisen lihan vuoksi kuori on punainen, tätä appelsiinia kutsutaan sen vuoksi veriappelsiiniksi. Veriappelsiinin punaiseksi värjäytyminen johtuu tietyistä hedelmälihan ja kuoren pigmenteistä, joita esiintyy kuivilla alueilla, missä on suuret lämpötilaerot päivän ja yön välillä.

Eteerinen veriappelsiinin öljy tuotetaan puristamalla kuoret. Erityisesti sitrushedelmien kohdalla onkin tärkeää kiinnittää huomiota öljyn moitteettomaan laatuun. Suurin osa sitrushedelmistä suihkutetaan ja ne ovat siten saastuneet torjunta-aineilla. Puristuksessa nämä myrkylliset aineet voivat päästä myös eteerisiin öljyihin. Tästä syystä erityisesti aromahoidoissa ja aromakeittiössä pitäisi aina varmistaa, että käytetään luonnollista, luomua ja sertifioidun luonnonmukaisen maatalouden tuottamaa veriappelsiiniöljyä.

feelingin eteerinen luomu-veriappelsiiniöljy tuoksuu tuoreelta, hedelmäiseltä ja makealta. Tuoksunuotti on hiukan makeampi kuin makean appelsiinin öljyllä – mutta näiden kahden eteerisen öljyn vaikutus on kuitenkin verrattavissa toisiinsa.
Puhtaalla veriappelsiiniöljyllä on rauhoittava ja samalla aikaa myös virkistävä vaikutus tunteisiin – vaikutus kuvataan parhaiten harmonisoivana ja tasapainottavana. Jännityksessä, mielialan vaihtelussa tai ärtyneisyydessä luonnollinen veriappelsiiniöljy vaikuttaa rauhoittavasti. Öljy levittää iloisuutta ja tasapainoa, sisäiset ristiriidat voidaan ratkaista.

Fysikaalisella tasolla tämän öljyn desinfioivaa vaikutusta käytetään paljon – olipa kyse sitten ilman raikastamisesta tai esimerkiksi kurlaussekoituksesta. Veriappelsiiniöljyä löytyy myös hammastahnoista.

Luonnonpuhdas veriappelsiiniöljy sopii hyvin muiden sitrushedelmien tuoksujen, kuten sitruunan, bergamotin, limetin jne. kanssa, mutta myös pehmeiden, balsamimaisten nuottien, kuten vaniljan tai Benzoen kanssa. Talvikuukausina ja etenkin jouluna veriappelsiinin, neilikan ja kanelin yhdistelmä on tietysti hyvä valinta. 

Luomulaatuista veriappelsiiniöljyä voidaan käyttää myös ruokien ja juomien maustamiseen! Kokeile kakuissa tai kekseissä 1-2 pisaraa veriappelsiiniöljyä kuorrutukseen – tulet hämmästymään sen hedelmäisesti, pirteästä mausta!

Resepti-idea: Aurinkoa, valoa ja elämää!
5 tippaa luomulaatuista veriappelsiinia (Blutorangenöl bio)
3 tippaa vaniljaa (Vanilleöl)
2 tippaa luomulaatuista bergamottia (Bergamotteöl bio)

Tiputa tästä sekoituksesta pari tippaa tuoksukivelle, tuoksulyhtyyn tai diffuuseriin. Tilaan leviää nopeasti ihana lämmin, hienostunut tuoksu ja se tekee varsinkin sielullisessa matalapaineessa tai depressiivisessä mielentilassa hyvää. (Resepti kirjasta „Heilende Energie der ätherischen Öle“, Gerti Samel & Barbara Krähmer)

Tuotenumero:

Bio107 – € 8,80 / 10ml

Tiedot kirjallisuudesta.


JAA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *