Valeriaana eli baldrianjuurenöljy (Baldrianwurzelöl) Valeriana officinalis

Päivi BlöchlEteeriset öljytLeave a Comment

Valeriaana eli Baldrianjuurenöljy (Baldrianwurzelöl) (Valeriana officinalis)

Jo Hippokrates tiesi: Valeriaana rauhoittaa ja edistää unta!
Valeriaana on pitkäjuurinen kasvi joka kantaa monenvärisiä kukintoja, valkoisista purppuranpunaisiin. Varsinkin sen juurilla on merkitystä luonnon lääketieteessä. Vesihöyrytislauksessa valeriaanan juuresta saadaan eteeristä öljyä.

Valeriaanaöljyä käytetään lähinnä hermoston ja kehon rauhoittamiseen sekä unettomuuteen ja hermostuneisuuteen.  Kylpyöljynä valeriaana rentouttaa ja tuudittaa rauhalliseen uneen. Eteerinen valeriaanaöljy auttaa myös ärtyneisyydessä ja kiukuttelukohtauksissa. Valeriaanaöljy vaikuttaa myös ihoa hoitavasti ja uudistavasti. Valeriaanasta on saatu hyviä tuloksia myös  mahakouristuksissa, ärtyneen vatsan ja suoliston oireissa sekä migreenissä. Tärkeimmät käyttöalueet ovat siis unettomuus, rauhattomuus, hermostuneisuus ja siitä johtuvat suolistovaivat.
Oikein annosteltuna valeriaanan vaikutus on tieteellisesti todistettu, sen vaikutus vastaa jopa synteettisesti valmistettua lääkettä. Ei-toivottuja vastareaktioita tai riippuvuuden syntymistä ei ole tutkittu.

Tuotenumero:

10021 – € 19,80 / 5ml

Tiedot perustuvat alan kirjallisuuteen. Vinkit eivät korvaa käyntiä lääkärissä. Lisää tietoa eteerisistä öljyistä alan kirjallisuudesta sekä koulutetuilta aromaterapeuteilta sekä aromaneuvojilta.


JAA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *