Väinönputki eli angelikajuurenöljy (Angelikawurzelöl) Angelica archangelica

Päivi BlöchlEteeriset öljytLeave a Comment

VÄINÖNPUTKI ELI ANGELIKAJUURI on tunnettu katkerokasvi, jonka sisältämät aineosat vaikuttavat positiivisesti mm. vatsaan ja suolistoon.

Väinönputken eteerinen öljy lämmittää koko kehoa ja vahvistaa bakteerien vastaisten aineosiensa ansiosta kehon vastustuskykyä.

Väinönputkea suositellaan vilustumiseen, reumaan, lihasjännitykseen ja hermokipuihin, sen miedon ja limaa erittävän vaikutuksen vuoksi. Henkisellä tasolla tämä luonnonpuhdas eteerinen öljy tekee hyvää kaikenlaisissa heikkoustiloissa, se auttaa voimistumaan ja vahvistumaan.

Väinönputki antaa rohkeutta emotionaaliseen epätasapainoon kuten esim. depressioon, koska sen tuoksu antaa sisäistä voimaa. Väinönputkiöljy rauhoittaa, vahvistaa ja tasapainottaa stressissä ja vaativissa tilanteissa.

Väinönputkiöljy sopii hyvin yhteen bergamotin, greipin, sitruunaruohon, myskisalvian, sembramännyn ja katajanmarjan eteeristen öljyjen kanssa. Myös teepuun öljy vahvistaa väinönputkiöljyn vaikutusta.

Väinönputkiöljyä käytetään TUOKSULAMPUSSA (stressiperäisissä lihasjumeissa, pelkotiloissa tai vilustumisen aikaan), HAISTELLEN SUORAAN PULLOSTA TAI INHALAATIOTIKUSTA (sielullisissa sekä ruumiillisissa heikkoustiloissa), INHALAATIONA (kirjallisuudesta löytyy suosituksia hyväksi todettuna ja parantavana aineena myös poskionteloiden tulehduksessa, nuhassa, katarreissa), sekä KYLPYTUOTTEENA (väsymykseen sekä vilustumisen ensioireisiin) kuten myös VARTALO- JA HIERONTAÖLJYNÄ (siveltynä  kasviöljyyn laimennettuna rintakehään, vilustumisoireisissa sekä reumaattisissa vaivoissa). Väinönputkiöljy on hyvin monipuolinen eteerinen öljy.

Kontraindikaatiot: Tämä öljy sisältää suuren määrän kumariineja ja herkistää käyttäjänsä auringonvalolle. Öljy lisää ihon valoherkkyyttä auringolle jolloin palamisriski on suurempi. Raskauden aikana väinönputkiöljyä saa käyttää vain lääkärin tai aromaterapeutin valvonnassa. Lapsilla väinönputkiöljy saattaa aiheuttaa ihon ärtymistä.

Tuotenumero:

10260 – EUR 9,50 / 1ml

10001 – EUR 35,00 / 5ml

Tiedot perustuvat alan kirjallisuuteen. Vinkit eivät korvaa käyntiä lääkärissä.


JAA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *