Vadelmansiemenöljy CO2 EX (Himbeersamenöl CO2 EX) – Rubus idaeus

Päivi BlöchlKasviöljytLeave a Comment

Vadelma  (Rubus idaeus), yksi ruusukasvien perheen suosituimmista puutarhakasveista, tunnettiin parantavana kasvina jo antiikin aikaan. Vadelmasta saatava kasviöljy tuotetaan CO2 hiilidioksidi-korkeapaineuuttamisella pienenpienistä vadelmansiemenistä.  1 kg vadelmansiemenöljyn tuottamiseen tarvitaan n. 8 kg vadelmansiemeniä. Kasviöljyn väri vaihtelee kellertävästä ruskeaan ja tuoksuu hienostuneelta, hieman kukkaiselta ja vadelmaiselta.

Vadelmansiemenen kasviöljy sisältää hyvin korkean määrän tyydyttämättömiä rasvahappoja: 28,8 % alfalinoleenihappoja (kolminkertaisesti tyydyttämättömiä), 53,6 % linolihappoja (kaksinkertaisesti tyydyttämättömiä), 12,0 % öljyhappoja (yksinkertaisesti tyydyttämättömiä)! Alfalinoleenihapot sekä linolihapot kuuluvat elintärkeisiin rasvahappoihin. Se tarkoittaa että nämä rasvahapot ovat välttämättömiä (elintärkeitä) kehollemme mutta kehomme ei pysty niitä kuitenkaan itse tuottamaan. Siksi on hyvin tärkeätä että kehomme saa niitä ruoasta tai ihon kautta.

Tämän hyvin erityisen kasviöljyn ominaisuudet ovat moninaiset. Se auttaa ihoa säilyttämään kosteutta, säännöstelee sen talintuotantoa, säilyttää ihon elastisuuden ja suojelee vapailta radikaaleilta. Sanotaan että sillä on myös positiivinen vaikutus vastustusjärjestelmällemme.

Tuotenumero:

12053 – € 24,80 / 30ml


JAA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *