Tyrnimarjan hedelmälihasta puristettu bio-öljy (Sanddornfruchtfleischöl bio) (Hippophae rhamnoides)

Päivi BlöchlKasviöljytLeave a Comment

Tyrnimarjan hedelmälihasta puristettu bio-öljy

Latinalainen nimi: Hippophae rhamnoides

Kotimaa: Saksa

Tyrni on  hopeapensaskasveihin kuuluva, n 3 metriseksi kasvava  keskisuuri pensas. Se ei kehitä kukkia vaan sen tunnistaa syksyllä oranssina loistavista marjoistaan. Tyrnipensas menestyy parhaiten Euroopassa ja Etu-Aasiassa – feelingin tyrniöljy tulee saksasta.

Tyrniöljyn tuotanto eroaa hieman muiden kasviöljyjen valmistuksesta, jotka yleensä vain kylmäpuristetaan. Tyrniöljyissä erotetaan tyrnimarjan siemenestä ja tyrnimarjan hedelmälihasta puristetut öljyt sekä näiden kahden öljyn sekoitus.
feelingin tyrniöljy on puristettu  tyrnimarjan hedelmälihasta ja laadultaan luomua!

Tyrnimarjan hedelmälihasta puristetussa öljyssä on kaunis oranssi väri ja se tuoksuu voimakkaalta. Tämä puristettu öljysekoitus varastoidaan tankeissa, joissa öljy (joka sisältää hedelmälihan) erottuu vesipohjaisista aineosista. Tietyn ajan jälkeen öljysekoitus erotetaan ja loput hedelmämehusta poistetaan säännöllisellä linkoamisella.

Tyrnimarjan hedelmästä puristettu öljy edistää haavojen paranemista ja uloimman ihon kerroksen ja limakalvojen uusiutumista. Tämä kasviöljy vaikuttaa ulkoisessa käytössä ennaltaehkäisevästi sekä myös terapeuttisesti iholla säteilyä vastaan  (röntgensäteet, palamiset, aurngon polttama iho jne.). Se vaikuttaa myös kipua poistavasti ja sitä käytetäänkin ihon ja limakalvojen tulehduksissa. Tämä öljy sisältää suuren määrän vitamiinien esiasteita, kuten A:ta ja B:tä. Baltian maissa sitä on käytetty perinteisesti kauneudenhoitotuotteena. Varsinkin kuiva ja „kypsä” iho, mutta myös halkeileva ja kuiva iho saadaan jälleen pehmeäksi ja sileäksi tyrniöljyä käytettäessä.

Tuotenumero:

Bio934 – € 14,80 / 20ml

Bio936 – € 49,50 / 100ml

Tiedot perustuvat alan kirjallisuuteen. Vinkit eivät korvaa käyntiä lääkärissä. Lisää tietoa eteerisistä öljyistä alan kirjallisuudesta sekä koulutetuilta aromaterapeuteilta sekä aromaneuvojilta.

 


JAA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *