Timjami ct. linalool (Thymian ct. linalool)

Päivi BlöchlEteeriset öljytLeave a Comment

Timjami (linalool- lajike) (Thymian ct. Linalool)

Eteerinen timjamiöljy tuotetaan kukkivasta kasvista vesihöyry-tislausmenetelmällä. Kreikaksi timjami on Thymos, joka tarkoittaa sielua ja rohkeutta ja se kuvaa kasvin aktivoivaa ja vahvistavaa vaikutusta. Aromaterapiassa timjami on oikea voimaöljy!

Timjamista löytyy seitsemän tutkittua lajiketta, joiden vaikutus vaihtelee hyvin hennosta (thymian ct. Linalool, thymian ct. Geraniol) hyvin vahvaan sekä tuliseen (Thymian ct. Thymol, ct. Carvacrol).

Kasvitieteellisesti nämä eri lajityypit ovat samaa kasvia, Thymus vulgaris-nimeltään mutta riippuen sen kasvupaikasta, (korkeus, ilmasto, maaperä, UV-säteily ) kasvi kehittää eri aineosia ja vaikuttaa näin ollen myös hyvin erilailla, lempeästi tai voimakkaasti.

Thymus vulgaris ct. Linalool kasvaa korkeammalla. Sen sisältämät aineosat, linalol ja linalylacetat, joita siinä on eniten, tekevät siitä lempeämmän timjamin jonka tuoksu on mieto, jopa kukkainen. Eteerinen öljy vaikuttaa bakteereja ja sieniä tappavasti, toimii viruksia, parasiitteja sekä matoja vastaan ja on aineosiltaan sopiva myös lapsille. Se irrottaa limaa, helpottaa yskääja se on hyvä apu höyryhengitykssä vilustumisten vaivatessa sekä nenän sivuonteloiden tulehduksissa. Eteerinen thymian ct. Linalool-öljy vaikuttaa positiivisesti hengitysteihin vilustumisessa, yskässä, keuhkoputkentulehduksessa, korvasäryssä sekä poskionteloiden tulehduksessa. Sitä käytetään mielellään myös epäpuhtaan ihon sekä aknen hoidossa. Thymian ct.linalool on yhtä aikaa sekä vahva että hellä. Sitä käytetään myös haavoihin, virtsateiden tulehduksiin, emättimen sienitartunnoissa jne. Timjamiöljyä käytetään virkistämään kun psyykkinen uupumus iskee ja kun olo on muutenkin heikko. Se saa ajatukset juoksemaan ja tekee hyvää ihmiselle, jolta puuttuu kirkkaus ja selkeys. Sanotaan että timjami vahvistaa ihmistä ylipäätään ja saa jokapäiväiset huolet väistymään takavasempaan!

Vinkki : höyryhengitys / huoneilman raikastamiseen ja nuhaisten lasten nenien hoitoon:

Laita tuoksulyhtyyn tai höyrystimeen veden kera:

3 tippaa eteeristä Thymian ct. Linalool-öljyä

3 tippaa sitruunamyrttiä ( Zitronenmyrte – Backhausia citriodora)

Tai:

3 tippaa eteeristä Thymian ct. linalol-öljyä

3 tippaa Eukalyptus staigerianaa

Eteeriset öljyt tuoksulampussa lisäävät tunnelmaa ja toimivat myös ilman bakteereita ja viruksia vastaan.

Tuotenumero:

10901 – €14,80 / 5 ml

Tiedot perustuvat alan kirjallisuuteen.  Vinkit eivät korvaa käyntiä lääkärissä.
Lisää tietoa eteerisistä öljyistä alan kirjallisuudesta sekä koulutetuilta aromaterapeuteilta sekä aromaneuvojilta.


JAA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *