Teepuu, luomu (Teebaumöl bio) Melaleuca alternifolia

Päivi BlöchlEteeriset öljyt, YleistäLeave a Comment

Puhdasta luonnollista teepuuöljyä tuotetaan teepuun lehtien ja oksien höyrytislauksella. Voimakkaasti tuoksuva öljy vaikuttaa tutkimusten mukaan voimakkaasti bakteereja, viruksia ja sieniä vastaan. Teepuuöljyn ihoa uudistavaa vaikutusta hyödynnetään huonosti paraneviin haavoihin, se tehostaa kehon omaa vastustusjärjestelmää ja sitä voidaan käyttää paikallisesti iholla myös hyönteisten puremiin. Antiseptisen vaikutuksensa vuoksi teepuuöljy on ihanteellinen myös akneen, näppylöille ja ihon epäpuhtauksille. Tuore teepuuöljy on oivallinen myös suunhoitoon, ienongelmiin ja aftoihin.

Eteerisen teepuuöljyn monipuolisten vaikutusten ansiosta haluamme helpottaa sen käyttöä tarjoamalla erilaisia tuotteita:

• Ihoahoitava teepuubalsami ihon uudistamiseen ja hoitoon

• Desinfioiva teepuu roll-on hyönteisten puremiin, näppylöihin ja akneen

• Teepuu-manuka hius- ja suihkushampoo ärtyneelle, kutisevalle päänahalle ja ihon epäpuhtauksiin, samoin kuin vahvistamaan kehon puolustuskykyä

• Teepuu-hammastahna tehokkaaseen puhdistukseen ja antibakteeriseen vaikutukseen suussa

Luonnollinen teepuuöljy soveltuu myös omatekoisiin tuotteisiin.

Resepti-idea: 

Antibakteerinen kurlaussuola hampaiden hoitoon ja kurkkukipuun

1 tl hienoa merisuolaa (Meersalz naturfein)
1 tippa teepuuta (Teebaumöl)
1 tippa salviaa (Salbeiöl)

Valmistus & Käyttö: Sekoita suola ja eteeriset öljyt ja liuota seos isoon lasiin kädenlämpöistä vettä. Suun hoitoon ja kurkkukipuun, kurlaile säännöllisesti.

Resepti-idea: 

Kasvojenpuhdistusneste epäpuhtaalle iholle ja akneen

50 ml lasipullo, jossa on suihkekorkki

30 ml luomu-laventelihydrolaattia (Lavendelhydrolat bio)
20 ml luonnollista luomu-jojobaa (Jojoba nativ bio)
8 tippaa teepuuta (Teebaumöl)
8 tippaa laventelia (Lavendelöl)
8 tippaa ruusugeraniaa (Rosengeranienöl)

Valmistus & Käyttö: Sekoita kaikki aineosat lasipulloon ja muista ravistaa aina ennen käyttöä! Kasvojen puhdistukseen seosta suihkutetaan vanutupolle tai suoraan kasvoille. Käytetään aamuin ja illoin.

Resepti-idea: 

Uudistava kehoöljy haavojen hoitoon
30 ml lasipullo
25 ml luomu mäkikuismaöljyä (Johanniskrautöl bio)
5 ml luonnollista luomu-villiruusuöljyä (Wildrosenöl nativ bio)
4 tippaa luomu-teepuuta (Teebaumöl bio)
8 tippaa luomu-laventelia (Lavendelöl bio)

Valmistus & Käyttö: 

Sekoita kaikki öljyt tummaan lasipulloon ja sivele tarvittaessa kiinniolevaan haavaan. Tämä uudistava öljysekoitus edistää haavan paranemista ja vaikuttaa tulehdusta lievittävästi ja ihoa ravitsevasti.

SÄILYTÄ OIKEIN! Kaikkia eteerisiä öljyjä pitäisi säilyttää viileässä, jos mahdollista aina samassa lämpötilassa ja valolta suojattuna. Viileä kaappi on suositeltava paikka. Koskaan ei suositella eteerisiä öljyjä säilytettävän ikkunalaudalla tai kylpyhuoneessa.

ERITTÄIN TÄRKEÄÄ – HUOLEHDI ÖLJYJEN TUOREUDESTA! Eteerinen teepuuöljy on todellakin vauvanmietoa – niin kauan kuin se on täysin tuoretta ja parasta mahdollista laatua. Silloin sitä voidaan huoletta käyttää ihon ärsytyksiin, ihonhoitoon tai pieniin vaivoihin. Mutta valitettavasti teepuuöljy reagoi hyvin mielellään ja nopeasti hapen kanssa. Se tarkoittaa, että kun pullo on kerran avattu, se pitäisi käyttää tyhjäksi 3-6 kuukauden sisällä. Jos hapettunutta öljyä käytetään iholla, se saattaa ärsyttää ihoa. Tästä syystä, suosittelemme aina käyttämään vain tuoretta öljyä iholla!

Kierrätysvinkki vanhentuneelle teepuuöljylle: On suositeltavaa, että avattu teepuupullo käytetään tyhjäksi 3-6 kk sisällä avaamispäivästä. Usein kotitaloudessa kuitenkaan ei tarvita näin paljon teepuuöljyä. Ideaali kierrätysvinkki vanhalle teepuuöljylle on käyttää se ekologisena siivousaineena (3-4 tippaa sekoitetaan neutraaliin saippuaan ja tämä sekoitus sekoitetaan pesuveteen) tai WC:iden luonnolliseen desinfiointiin (4-5 tippaa tiputetaan suoraan vessanpönttöön, levitetään WC-harjalla, WC vedetään, valmis!). Hapettunut teepuuöljy ei enää ole suositeltavaa käyttää iholla, mutta sen antibakteerinen ja antiviraalinen vaikutus voidaan edelleen hyödyntää ekologisessa siivouksessa!

Vaikutus & käyttövinkit kirjallisuudesta

Tuotenumero:

bio013 – € 7,80 / 5ml

Tiedot kirjallisuudesta.


JAA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *