Talvikynteli (Bergbohnenkrautöl) Satureja montana

Päivi BlöchlEteeriset öljyt, YleistäLeave a Comment

Talvikynteli on erinomainen öljy, joka auttaa luomaan uutta energiaa. Eteerinen talvikynteliöljy herättelee mieltä ja edistää keskittymistä. Tämä yrtti tunnetaan myös tärkeänä komponenttina monissa ruuansulatuksessa käytettävissä likööreissä sekä haavojen paranemista edistävistä tuotteissa. Lisäksi sen sanotaan olevan voimakkaasti stimuloiva seksuaalisessa heikkoustilassa.

Talvikyntelin vaikutuksia on kautta aikojen  siirretty sukupolvelta toiselle ”kuulon” kautta, ja nyt on sama  voitu todistaa myös paljon puhuvilla tutkimuksilla: talvikyntelin eteerisellä öljyllä on vahva antiseptinen ja tartuntaa estävä vaikutus. Sitä käytetään erittäin menestyksellisesti kroonisiin tulehduksiin ja hengitysteiden tulehduksiin. Talvikynteliä voi löytyä myös erilaisista jalkahoitotuotteista, koska se ennaltaehkäisee sientä (ihosienet, jalkasieni, kynsisieni).

Korkean fenolipitoisuutensa vuoksi öljy on lievästi ihoa ärsyttävä ja sitä suositellaankin käytettävän aina hyvin laimennetussa muodossa!  

Vihje puutarhaan: Jos istutat itse talvikynteliä, se kannataa istuttaa aina palkokasvien väliin, talvikynteli häätää luonnollisella tavalla papujen tuholaiset! Lisäksi muutamalla talvikyntelin lehdellä vihreässä papusalaatissa tai pekonipapusalaatissa saat aikaan upean maun!   Tiedot ja vaikutukset kirjallisuudesta!

Tuotenumero:

10061 – € 9,80 / 5ml

Tiedot kirjallisuudesta.


JAA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *