Sitruunaruoho (Lemongrassöl) Cymbopogon flexuosus

Päivi BlöchlEteeriset öljytLeave a Comment

Sitruunaruoho sopii erinomaisesti piristämään ja edistämään keskittymiskykyä  toimistossa ja työpaikalla.

Tämä pirteä tuoksu lisää huolellisuutta sekä henkistä suorituskykyä. Sitruunaruoho on aamu-unisten öljy, se auttaa heräämään pirteänä arkeen. Eteerinen sitruunaruohoöljy puhdistaa huoneilmaa ja häätää myös hyttysiä ja muita hyönteisiä.

Eteerinen sitruunaruohoöljy tuotetaan kasvista vesitislaamalla. Tämä tukeva, ruokotyyppinen ruoho tuoksuu hyvin aromaattiselta ja  sitruunaiselta. Eteerisen sitruunaruohoöljyn aineosista löytyy erityisesti sesquiterpenoleja (kuten esim. farnesol) sekä monoterpeeni-aldehydejä (kuten geranialoli ja nerali). Tämä aineosien yhdistelmä tekee sitruunaruohosta mielialaa kohottavan ja piristävän öljyn. Se vaikuttaa rauhoittavasti hermostossa ja sitä käytetäänkin neurovegetatiivisessa dystoniassa, stressissä ja burn outissa.

Sitruunaruoho vaikuttaa hyvin voimakkaasti viruksia ja bakteereja vastaan, poistaa tulehduksia ja  vahvistaa kehon omaa immuunijärjestelmää. Sitä voidaan hyvin käyttää ennaltaehkäisevästi ja myös akuutissa vilustumisessa sekä vilustumisajan jälkeen.  Sitruunaruohoöljy tukee myös toipilasaikana.

Ihonhoidossa sitruunaruohoöljy tasapainottaa talintuotantoa aknessa, epäpuhtaalla sekä rasvaisella iholla.

Mielialaa kohottava tuoksusekoitus burn outtiin ja stressiin:

3 ml sitruunaruohoa

2 ml bergamottia

2 ml nerolia

2 ml ruusugeraniaa

1 ml myskisalviaa

Tämä sekoitus on tarkoitettu käytettäväksi erilaisissa jokapäivän aromahoidoissa:

Piristävä Aroma-Roll On: 10 ml jojobaa sekä 30 tippaa öljysekoitusta sekoitetaan Roll-oniin ja käytetään parfyymi roll-onina.
Mielentilaa kohottava kylpyöljy: 2 rl manteliöljyä sekoitetaan 8 tippaan öljysekoitusta ja tämä sekoitetaan kylpyveteen ja rentoudutaan!
Yksinkertainen tuoksuöljy joka tilanteeseen: 3-4 tippaa öljysekoitusta tiputetaan paperinenäliinalle ja haistellaan siitä stressitilanteessa.
Huoneilman tuoksutus: 4-5 tippaa tuoksulyhtyyn tai höyrystimeen.

Kasvojenpuhdistusvesi akneen, epäpuhtaaseen tai rasvaiseen ihoon:

40 ml bio-laventelihydrolaattia

10 ml Bio-Etanolia, bio-alkoholia

5 tippaa sitruunaruohoa

5 tippaa hienoa laventelia (Lavendel fein)

5 tippaa teepuuta

3 tippaa ruusugeraniumia

3 tippaa sinistä kamomillaa (Kamille blau 10:90 in Jojoba)

Kaikki aineosat sekoitetaan lasipulloon, jossa on suihkupää – ravista hyvin ennen käyttöä!

„Finnisprayn” käyttö: Suihkutetaan aamuisin ja iltaisin kasvoille, puhdistetaan vanutupolla. Käytetään säännöllisesti ihohuokosten puhdistamiseen, rasvaisella iholla.

Sitruunaruoho on yleensäottaen kaikille hyvin sopiva eteerinen öljy. Jos sitä kuitenkin annostellaan liikaa, se saattaa ärsyttää ihoa. Huolehdi oikeasta annostelusta ja käytä vain tuoretta öljyä.

Tuotenumero:

10172 – € 7,80 / 10ml

10054 – € 14,00 / 20ml

10046 – € 58,00 / 100ml

Tiedot perustuvat alan kirjallisuuteen. Vinkit eivät korvaa käyntiä lääkärissä. Lisää tietoa eteerisistä öljyistä alan kirjallisuudesta sekä koulutetuilta aromaterapeuteilta sekä aromaneuvojilta.


JAA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *