Sitruuna (Zitronenöl ) Citrus limon

Päivi BlöchlEteeriset öljytLeave a Comment

Sitruunaöljy vaikuttaa piristävästi ja puhdistavasti, nostaa keskittymiskykyä ja  häätää hyönteisiä. Urheilu- ja hierontaöljyissä käytetään sitrunaöljyä lihasten virkistämiseksi. Kurkkutulehduksissa voidaan kurlata laimennetulla sitruunaöljyllä  ja myös vatsan asidoosissa eli ylihappoisuudessa voidaan apuna käyttää sitruunaöljyä. Hyönteisten pistoissa sekä syylissä ja känsissä voidaan käyttää sitruunaöljyä laimentamattomana.

Puhdas ja luonnollinen eteerinen sitruunaöljy tuotetaan hedelmän kuorta puristamalla, hedelmän eteerinen öljy on varastoitunut kuoreen. Kuten kaikki sitrusöljyt, sisältää myös sitruunaöljy paljon monoterpeenejä, varsinkin limoneeneja. Niillä on antiseptinen ja bakteerien kehitystä estävä vaikutus, ne toimivat hyvin voimakkaasti viruksia vastaan ja piristävät mielialaa. Varo kuitenkin, ne voivat ärsyttää ihoa lämpöisessä kylpyvedessä tai jos öljyä on yliannosteltu.

Varsinkin sitruunaöljyn käytössä on tärkeää, että ostaa aina puhdasta luomulaatua ja että öljy on tuoretta koska sitrusöljy hapettuu hyvin nopeasti. Suosittelemme että sitrusöljyt käytetään vuoden kuluessa.

Sitruunan raikas, tuore, elävöittävä mutta myös rauhoittava tuoksu sopii hyvin huoneilman raikastamiseen. Eteerinen sitruunaöljy välittää raikkautta, puhtautta ja luo ilmaa puhdistavan vaikutuksensa ansioista mukavan huoneilman.

Vinkki: eteerinen sitruunaöljy auttaa työskennellessä ja opiskellessa, koska se parantaa muistia, edistää keskittymistä ja toimii samalla tasapainottavasti ja rauhoittavasti jos henkilö on hermostunut, jännittynyt tai kärsii koejännityksestä, sitruunaöljy on yksi parhaista stimuloimaan aivotoimintaa sekä rauhoittamaan mieltä.

Tutkimustulos kertoo että huoneilman tuoksuttaminen sitrusöljyllä avoimessa isossa toimistotilassa sekä USA:ssa että Japanissa sai aikaan, että sihteereiden oikeinkirjoitusvirheet laskivat 50 prosentilla.

Piristävä, tasapainottava huoneilman tuoksutus luo miellyttävän ilmapiirin:

3 tippaa sitruunaöljyä

2 tippaa HO-lehtiöljyä

tuoksukivelle, tuoksulyhtyyn tai höyrystimeen

Myös kaupoissa tapahtuvan tuoksumarkkinoinnin yhteydessä suositaan sitruunaöljyjä koska niistä pitävät lähes kaikki. Raikas tuoksu vaikuttaa miellyttävältä mutta ei häiritsevältä ja luo raikkaan ja puhtaan tunnelman. Sitruunaöljyn antiseptista ja antibakteerista vaikutusta ei kannata käyttää pelkästään huoneilman raikastamiseen vaan se on tehokas myös kurkkukivun iskiessä tai vilustumisoireissa. Ihohoidossa sitruunaöljyä käytetään mielellään epäpuhtaan ja rasvaisen ihon hoidossa. Kannattaa kuitenkin muistaa mieto annostelu koska sitruunaöljy saattaa ärsyttää ihoa jos sitä laitetaan liikaa.

Muista myös että sitruunaöljy nostattaa ihon valonläpäisevyyttä, se on ns. fototoksinen öljy joten  voimakkaalla auringonpaisteella pitää olla varovainen käyttäessään sitruunaöljyä iholla.

Sitruunaöljy känsissä ja syylissä: Känsät ja syylät Ovat usein itsepäisiä ja voivat ilmetä jo lapsuudessa. Känsissä ja syylissä voidaan käyttää useita eteerisiä öljyjä. Suosittelemme niiden hoidossa erityisesti sitruunaöljyä, teepuun öljyä sekä manuka-öljyä, joko yhtä kerrallaan tai niiden sekoitusta; tiputa 1-2 tippaa öljyä  laimentamattomana känsän tai syylän päälle. Mikä näistä eteerisistä öljyistä auttaa, on hyvin yksilöllistä ja se on hyvä kokeilla. Sitruunaöljystä meillä on hyviä tuloksia.

Tuotenumero:

10412 – €6,80 / 10ml

10134 – €12,80 / 20ml

10096 – €52,00 / 100ml

Tiedot perustuvat alan kirjallisuuteen. Vinkit eivät korvaa käyntiä lääkärissä. Lisää tietoa eteerisistä öljyistä alan kirjallisuudesta sekä koulutetuilta aromaterapeuteilta sekä aromaneuvojilta.


JAA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *