Sauna-setti (Sauna-Set)

Päivi BlöchlIhonhoito, SetitLeave a Comment

Säännöllinen saunominen vahvistaa kehon omaa vastustuskykyä, vaikuttaa stimuloivasti aineenvaihduntaan ja rentouttaa lihakset. Aromatisoitu löylyvesi on todellinen hyvänolon tuoja sekä keholle että sielulle.

Varsinkin meillä pohjoisessa ja Skandinaviassa saunominen on hyvin suosittua. Myös Aasiassa sekä Keski-Euroopassa saunalla on pitkät perinteet. Saksankielisissä maissa saunotaan kehon immuunisysteemin vahvistamiseksi, terveyden ylläpitämiseksi sekä rentoutumis-tarkoituksessa. Meillä Pohjolassa saunominen on tärkeä osa kulttuuriamme ja myös tärkeä sosiaalisten suhteiden hoitamismuoto. Monet liikekeskustelut käydään saunassa.

Saunomisen vaikutukset ovat hyvin monipuoliset. Saunominen vahvistaa kehon vastustuskykyä ja kykyä välttyä vilustumisilta sekä flunssataudeilta. Saunassa hiotessa kehon lämpötila nousee jopa 39 asteeseen jonka ansiosta taudinkantajat kuolevat kuumuudessa.

Kuuman saunan ja sen jälkeisen kylmän suihkun tai uinnin vuorovaikutus rentouttaa lihaksia, alentaa verenpainetta ja saa sekä verenkierron että aineenvaihdunnan liikkeelle – tämä kaikki yhdessä vaikuttaa positiivisesti vastustuskykyyn sekä henkilökohtaiseen hyvinvointiin. Saunominen tekee myös hyvää iholle ja hidastaa ihon vanhenemista.

Kuumuus laajentaa verisuonia, verenkierto vilkastuu ja ihon ylimpien kerrosten lämpötila nousee. Saunan jälkeisen jäähdyttelyn aikana verisuonet supistuvat ja tämä ”harjoitus” tekee hyvää suonille. Lisäksi hikoileminen on erittäin perusteellinen mutta silti hellävarainen kehon puhdistuskeino; kuiva ihosolukko irtoaa ja  hikirauhasten aktivoituessa marraskeden kosteustaso paranee, varsinkin jos iho on erittäin kuiva.

Saunomista ei suositella sairaille, tulehdustilojen tai virusinfektioiden aikana eikä sydänsairaille.

Eteerisiä öljyjä käytetään saunomisessa rentouttavan vaikutuksen lisäämiseksi, sekä keholle että mielelle. Tätä tarkoitusta varten olemme kehittäneet erityisen Sauna-setin.

Luonnolliset eteeriset öljyt vahvistavat saunomisen vaikutusta. Setistä löytyy kaksi ”Syvähengitys” – suolasekoitusta (Tief atmen), joita voidaan käyttää iholla. Näiden lisäksi löydät setistä sekä stimuloivia että rentouttavia öljyjä sekä tuoksusekoituksia, kuten  luomu-laatuinen vuorimänty (Pinus mungo) sekä luomu-laatuiset tuoksusekoitukset, Citrus-tuoksusekoitus, Sauna – tuoksusekoitus sekä Talviaika-tuoksusekoitus.

Käyttöohje ”Syvähengitys”-saunasuolalle: Ensimmäisen löylykerran jälkeen suola hierotaan pyörivin liikkein kostealle, lämpöiselle iholle. Ensinnäkin iho hyötyy merisuolan kristallien kuorinnasta ja toiseksi se puhdistaa ihon perusteellisesti sekä poistaa kehosta kuonaa ihon kautta. Suola voi jäädä iholle toisen löylykerran ajaksi. Näin eteeriset öljyt pääsevät parhaiten ihon läpi kehoon ja samalla myös hengityksen kautta hengityselimiin. Saunomisen päätteeksi suihkuta itsesi perusteellisesti. 

Eteeristen öljyjen käyttö saunassa: Eteerisiä öljyjä voidaan käyttää saunan ilman tuoksuttamiseen. Ota pieni kippo vettä mukaan saunaan ja tiputa sinne 3-5 tippaa eteeristä öljyä tai tuoksusekoitusta. Tai aseta tuoksukivi lauteille ja tiputa öljyt siihen. Saunan lämmon ja kosteuden myötä saat aivan ihanan tuoksun saunaan.

Eteerisiä öljyjä tai tuoksusekoituksia voi myös sekoittaa saunasuolaan. Käytä noin 50 grammaa merisuolaa ja siihen noin 10 tippaa eteeristä öljyjä tai niistä tehtyjä tuoksusekoituksia. Käytä kuten ylempänä on neuvottu Saunasuolan kanssa. Jos lisäät 1 teelusikallisen luonnollista kasviöljyä sekoitukseen, ihon hoitovaikutus paranee entisestään.

Vaihtoehtoisesti eteerisiä öljyjä tai tuoksusekoituksia voidaan käyttää vaikka tuoksulampussa saunomisen jälkeen. 

Tuotenumero: 

19796 – €47,70 / setti – Tarjoushinta nyt €38,50 

Setin sisältö:

2 x Syväänhengitys-saunasuola (Tief atmen); à 110gr

Luonnollinen vuorimänty – eteerinen öljy 10 ml

Bio-Citrus-tuoksusekoitus 10 ml

Sauna-tuoksusekoitus 10 ml

Talviaika-tuoksusekoitus 10 ml

Tiedot perustuvat alan kirjallisuuteen. Vinkit eivät korvaa käyntiä lääkärissä. Lisää tietoa eteerisistä öljyistä alan kirjallisuudesta sekä koulutetuilta aromaterapeuteilta sekä aromaneuvojilta.


JAA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *