Ruusu alba, laimennettu jojobaan10:90 (Rosa alba 10:90 in Jojoba, CO2-Extrakt)

Päivi BlöchlEteeriset öljytLeave a Comment

ETEERINEN RUUSU ALBA-ÖLJY, laimennettu jojobaan 10:90 (Rosa alba 10:90 in jojoba)

Eteerinen ruusu alba-öljy valmistetaan uudella ja tehokkaalla CO2-painemenetelmällä. 1 kg eteeristä öljyä tarvitaan 1500-1800 kappaletta Rosa alba-ruusulajikkeen terälehteä. Ruusu alba tunnetaan myös nimellä „valkoisen talonpojan ruusu“.Rosa alba on nimensä mukaisesti väriltään valkoinen ja sitä pidetään erittäin jalona ja hienostuneena lajikkeena. Se kuuluu aidoimpiin ja vanhimpiin ruusulajeihin ja se syntyy Rosa caninan ja Rosa damascenan risteytyksestä.

Valkoiset ruusunlehdet kerätään auringonnousun aikaan ja viedään suoraan tehtaalle. Kovassa paineessa ja ilman happea saadaan uute irtoamaan lehdistä ja tällä valmistusmenetelmällä tuotettuna ei uutteeseen jää mitään liuottimia vaan  lopputulos on puhdas ja mahdollisimman aito. Näin voidaan varmistaa tuotteiden paras mahdollinen laatu.

Rose alban aineosat: Rose albasta saatavassa eteerisessä öljyssä on korkea määrä fenyylietanolia,  lähes 50%. Jos öljyä verrataan Rosa damascenasta saatavaan ruusuveteen eli hydrolaattiin, siinä on vain noin 3% fenyylietanolia. Tämä aineosa saa aikaan öljyn rauhoittavan ja jopa hieman puuduttavan vaikutuksen. Muita aineosia ovat citronelloli (5,71%), geranioli (8,02%), neroli (3,95%), eugenoli (0,9%), methyleugenoli (0,38%).

Ruusu alba on monikäyttöinen öljy; sitä voidaan käyttää sydän-nuottina tuoksusekoituksissa, joissa teemoina ovat luopuminen, pelkotilat, depressiot, stressi, psykosomaattiset vaivat ja jopa saattohoito. Myös astmaatikot, erilaisista iho-ongelmista kärsivät , kuukautisvaivoista ja  ruokahaluttomuudesta kärsivät  saavat yleensä helpotusta ruusu alba-öljyn käytöstä.

Vinkki: rentouttava haude kuukautiskipuihin

½ l lämmintä vettä

3 tippaa ruusu alba-öljyä

2 tippaa muskatelsalviaa

1 tippa meiramia

Käyttö: kasta puuvillaliina veteen, purista hyvin ja aseta 5-10 minuutiksi vatsan alueelle. Toista tarvittaessa.

Vinkki: sydänchakra-öljy

1 tl feeling-jojoba-öljyä

1 tippa ruusu alba-öljyä

1 tippa bulgarialaista ruusuöljyä (Rose damascena)

1 tippa sitruunamelissaöljyä

Käyttö: sekoita öljyt hyvin keskenään ja sivele varovasti rintakehän alueelle. Öljy vahvistaa rakkautta ja hyväksyntää itseä kohtaan.

Huom.: Aito ruusuöljy alkaa jähmettyä 17-24 asteen lämpötilassa (riippuen hieman valmistustavasta sekä aineosista). Tällöin suositellaan pullon lämmittämistä vesihauteessa.

Tuotenumero:

Co4601 – €19,80 / 5 ml

Tiedot perustuvat alan kirjallisuuteen. Vinkit eivät korvaa käyntiä lääkärissä.
Lisää tietoa eteerisistä öljyistä alan kirjallisuudesta sekä koulutetuilta aromaterapeuteilta sekä aromaneuvojilta.


JAA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *