Ruusugerania (Rosengeranienöl) Pelargonium graveolens

Päivi BlöchlEteeriset öljytLeave a Comment

Ruusugeranium (Rosengeranie), on erittäin tasapainottava ja mielialaa kohottava eteerinen öljy.

Ruusugeranium sopii  huoneilman tuoksutukseen mutta on myös  ihonhoitoon erittäin sopiva öljy. Se vaikuttaa tasapainottavasti naisen hormonitasapainoon ja sitä käytetäänkin varsinkin vaihdevuosissa. Hienostunut, kukkainen ja ruusumainen ruusugeraniumin tuoksu auttaa pääsemään sisäiseen tasapainoon ja sopii myös hyvin sydännuotiksi erilaisiin tuoksusekoituksiin.
On olemassa yli 200 erilaista geraniumlajia – monet tuntevat geraniumin eli pelargonian myös parvekekukkana. Eteerisen öljyn tuottamiseen käytetään Tuoksupelargonian lehdet (Pelargonium graveolens). Tuottaakseen 1 kg eteeristä öljyä tarvitaan 300-500 kg kasvimateriaalia. Ruusugeraniumin öljy on monien erilaisten aineosiensa vuoksi hyvin monipuolinen eteerinen öljy. Varsinkin hormonijärjestelmä, iho ja mieli hyötyvät ruusugeraniumin vaikutuksista.

Ruusugeraniumöljyn pääaineosat ovat Citronelloli ja Geranioli. Molemmat aineosat tuoksuvat voimakkaasti kukkaiselta ja ruusumaiselta ja ovatkin tämän öljyn tuoksun päänuotit. Tuoksusekoituksissa ruusugeraniumia käytetään myös silloin kun halutaan korostaa ruusun tuoksua.

Ruusugeranium vaikuttaa voimakkaasti viruksia vastaan, on antiseptinen ja sitä käytetään usein  onnistuneesti myös sienen hoitamisessa (varsinkin kun kysessä on ihosieni tai vaginaalisieni). Koska tämä öljy on hyvin mieto ja ihoa hoitava, se sopii mainiosti tuoksun antajana luonnonkosmetiikassa kun valmistetaan tuotteita käsien, kasvojen ja vartalon hoitoon. Öljy vaikuttaa myös kipua poistavasti ja haavoja hoitaen. Siksi sitä käytetään myös Aknen, vyöruusun sekä makuuhaavojen yms. hoitoon sairaaloissa.

Tämä hormonijärjestelmää tasapainottava öljy on hyvä kumppani vaihdevuosien tasapainottajana. Mutta myös PMS-oireisiin, kuukautiskipuihin ja kierron tasapainottamiseen voi ruusugeranium antaa „rakennetta“ ja „pitoa“.

Psyykkisellä tasolla ruusugeraniumin tuoksusta hyötyvät varsinkin ihmiset joiden tunne-elämä on yhtä vuoristorataa. Ruusugeraniumia käytetään tyytymättömyydessä, peloissa, epävarmuudessa, masentuneisuudessa ja jopa depressioissa. Varsinkin stressin vaivaamat ihmiset pitävät ruusugeraniumin tuoksusta ja sanovat että se auttaa kestämään stressitilanteissa paremmin.

Muutamia reseptivinkkejä luonnonpuhtaan ruusugeraniumin käyttöön:

Tuoksusekoitus tuoksulyhtyyn tai höyrystimeen stressissä, peloissa

4 tippaa ruusugeraniumia

3 tippaa makeaa appelsiinia

1 tippa laventelia
Käyttö: Tiputa eteeriset öljyt tuoksulampun tai höyrystimen veteen ja nauti tuoksusta. Voit myös käyttää tuoksukiveä!

Rentouttava, tasapainottava ja kramppeja poistava vatsaöljy PMS-oireisiin

10 ml mäkikuismanöljyä

3 tippaa ruusugeraniumia

2 tippaa bulgarialaista bio-ruusuöljyä laimennettuna jojobaan (Rosenöl bulgarisch bio in Jojoba)

1 tippa meiramiöljyä

1 tippa mandariinia
Käyttö: Öljy hierotaan pehmein, pyörein liikkein alavatsaan. Jos lämpö ajatuksena tuntuu hyvältä, voi öljysekoitusta hieman lämmittää . Tämä öljysekoitus vaikuttaa myös mielialaa nostaen, tunteita tasapainottavasti sekä kipua lievittävästi.

Harmooninen hierontaöljy aromahierontaan

50 ml feelingin perusöljysekoitusta (Ölbasis-Mischung)

10 tippaa ruusugeraniumia

5 tippaa Ylang Ylangia

5 tippaa myskisalviaa

3 tippaa santelipuuta
ihoa hoitava, hyvää tekevä, aistillinen – täydellinen päätös päivälle

Asianmukaisesti käytettynä ja oikein annosteltuna ei ruusugeraniumilla ole vastavaikutuksia tai sivuvaikutuksia

Tuotenumero:

10462 – € 14,80 / 10ml

Tiedot perustuvat alan kirjallisuuteen. Vinkit eivät korvaa käyntiä lääkärissä. Lisää tietoa eteerisistä öljyistä alan kirjallisuudesta sekä koulutetuilta aromaterapeuteilta sekä aromaneuvojilta.


JAA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *