Mandariini (punainen), luomu (Mandarinenöl rot bio) Citrus reticulata

Päivi BlöchlEteeriset öljytLeave a Comment

Mandariini kuuluu ruutakasvien perheeseen.

Sen hedelmä on hieman pienempi kuin appelsiinin ja  maku  pehmeämpi. Mandariinin eteerinen öljy tuotetaan puristamalla öljy hedelmien kuoresta.

Nimi „punainen mandariini“ kuvaa hedelmän poiminta-aikaa, puun hedelmät kerätään talteen vasta kun mandariinit ovat väriltään kypsän punaisen värisiä. Aromaterapeuttisesti punainen mandariini on ominaisuuksiltaan samanlainen kuin tavallinen mandariiniöljy. Kun mandariiniöljyä, ja myös muita eteerisiä öljyjä, käytetään ruoanlaitossa, pitää aina muistaa käyttää biologisesta ja kontrolloidusta tuotannosta tulevaa luomulaatuista eteeristä öljyä!
Mandariinin tuoksu piristää mieltä, se on makea, pirteä ja myös erittäin suosittu (pienten) lasten keskuudessa. Se vaikuttaa jännitystä poistavasti ja sitä käytetäänkin pelkotiloissa, koti-ikävässä, unettomuudessa sekä itsevarmuuden puutteessa. Hyperaktiiviset lapset saavat usein tervetullutta apua mandariinin tuoksusta. Myös psyykkisistä syistä johtuva mahakipu hyötyy mandariinista.

Tuotenumero:

Bio021 – € 8,50 / 5ml

Tiedot perustuvat alan kirjallisuuteen.  Vinkit eivät korvaa käyntiä lääkärissä.  Lisää tietoa eteerisistä öljyistä alan kirjallisuudesta sekä koulutetuilta aromaterapeuteilta sekä aromaneuvojilta.


JAA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *