Piparminttu (Pfefferminzöl) Mentha x piperita

Päivi BlöchlEteeriset öljytLeave a Comment

Piparmintun piristävä latvanuotti-tuoksu vaikuttaa raikastavasti ja vapauttavasti.

Sen tuoksu edistää keskittymistä ja huomiokykyä ja sopii erinomaisesti huoneilman tuoksutukseen. Eteerinen piparminttuöljy vaikuttaa päänsärkyä poistavasti, pahoinvointiin sekä huimaukseen Se vaikuttaa myös limaa irroittavasti nuhan ja vilustumisoireiden aikaan.

Eteerinen piparminttulöljy tuotetaan vesihöyrytislauksella, koko kasvi tislataan. Eteerinen piparminttuöljy vaikuttaa bakteereja ja viruksia vastaan. Samoin sen sanotaan vaikuttavan kipua poistavasti ja vastutuskysyä nostavasti  eli se on erittäin hyvä valinta nuhaan, vilustumisoireisiin sekä suun- ja nielunalueen tulehduksiin.

Resepti-idea: Suun huuhteluvesi kurkkukipuun

1 lasi vettä

1 rl suolaa

1 tippa piparminttua

1 tippa salviaa
Valmistus ja käyttö: Ensin sekoitetaan eteeriset öljyt suolaan ja tämä sekoitus sekoitetaan veteen – kurlaile pitkään ja muista sylkeä pois – ei niellä!

Piparminttua on käytetty kautta aikojen mahan ja suoliston ongelmissa; ripulissa, ummetuksessa ja pahoinvoinnissa. Nykyään  myös tutkimukset osoittavat että eteerinen piparminttuöljy vaikuttaa  rentouttavasti sekä jännitystä poistavasti mahan ja suoliston alueen lihaksissa.  Yksi piparmintun erikoisominaisuuksista on, että se vaikuttaa sekä viilentävästi että myös lämmittävästi. Oikein annosteltuna se tuntuu hyvin mukavalta mutta sen käyttöä kylpyvedessä ei suositella koska se saattaa aiheuttaa voimakkaan kuuma-kylmä-efektin.

After Sun hoito auringon vahingoittamalla iholle:

1 purkki rahkaa tai luonnonjogurttia

10 tippaa laventelia

2 tippaa piparmnittua

Piparminttuöljyn nopea, kipua lievittävä vaikutus näkyy erityisesti päänsäryssä ja migreenissä. Sen pirteä ja aktivoiva tuoksu „osuu suoraan päähän“ ja vaikuttaa hyvin vapauttavasti.
Tutkimukset osoittivat että eteerinen piparminttuöljy laimennettuna 10:90 alkoholiin on yhtä tehokas päänsäryssä kuin Paracetamol, joka on vaikuttavana aineena monissa kipulääkkeissä.

Resepti roll-oniin päänsärkyyn:

9 ml bio-etanolia, bio alkoholia

1 ml piparminttua (noin 25 tippaa) sekoitetaan tyhjään roll-oniin ja sillä rullataan tarpeen vaatiessa ohimoille sekä niskaan.

 
Minttuöljyjä kutsutaan henkisiksi öljyiksi, koska ne ovat erityisen tehokkaita henkisellä alueella. Piparmintun elävöittävä latvanuotti vaikuttaa keskittymiskykyä edistävältä, se selkeyttää ajatukset ja auttaa keskittymään olennaiseen. Piparminttu sopii siis mainiosti opiskelutuoksuksi sekä huoneilman tuoksuttamiseen työpaikalla sekä autossa!

Piristävä tuoksu opiskeluun, tuomaan lisää motivaatiota ja keskittymiskykyä

2 tippaa piparminttua

2 tippaa rosmariinia

2 tippaa sitruunaa

3 tippaa ho-puuta

 
Huom.: Piparminttuöljy ei sovi raskaana oleville, vauvoille eikä alta 6-vuotiaille lapsille. Sitä ei saa käyttää lämpimässä kylpyvedessä, koska se saattaa siinä aiheuttaa kuuma-kylä-efektin. Piparminttua ei myöskään suositella käytettäväksi sydänhäiriöistä kärsiville, epileptikoille tai yhtä aikaa käytettynä homeopaattisten tuotteiden kanssa.

Tuotenumero:

10922 – € 9,80 / 10ml

Tiedot perustuvat alan kirjallisuuteen. Vinkit eivät korvaa käyntiä lääkärissä.  Lisää tietoa eteerisistä öljyistä alan kirjallisuudesta sekä koulutetuilta aromaterapeuteilta sekä aromaneuvojilta.

 

 


JAA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *