Petitgrain Citronnier (Citrus limon fol)

Päivi BlöchlEteeriset öljytLeave a Comment

Appelsiinipuu tuottaa tunnetusti kolmea erilaista eteeristä öljyä.

Appelsiini – hedelmän kuoresta saadaan appelsiiniöljyä, sen kukista neroli – öljyä ja raaoista hedelmistä ja lehdistä, sekä oksista saadaan petitgrain – öljyä. Eteerinen petitgrain citronnier-öljy tuotetaan vesihöyrytislauksella sitruunapuun lehdistä, raaoista hedelmistä sekä oksista.

Petitgrain citronnierin tuoksunuotti on pirteä, hieman kukkaismainen ja sitruunainen. Sen tuoksu erottuu selvästi valikoimamme toisesta petitgrain – öljystä,  (Citrus aurantium amara), joka tuoksuu paljon voimakkaammalle ja kirpeämmälle.

Eteerinen  petitgrain – öljy on hyvin mieto öljy. Sitä voidaan käyttää nuhaisiin neniin, myös raskaana ollessa, ja se sopii hyvin myös pienemmille lapsille. Ihonhoidossa sitä voidaan käyttää  epäpuhtaan ja tulehtuneen akneihon hoitoon, sen tulehdusta poistavan, bakteereja vastaan vaikuttavien ominaisuuksien ansiosta.
Petitgrain citronnier on erinomainen öljy erilaisissa kramppitiloissa, kuten esim. mahakivuissa, lihaskivuissa ja jopa „raivokohtauksissa“. Petitgrain auttaa kehoamme rentoutumaan ja sen hyvä puoli on että se sekä rentouttaa että aktivoi samaan aikaan. Senpä vuoksi sitä käytetään paljon myös keskittymiskyvyn herättämiseen sekä opiskellessa että töitä tehdessä. Voisi siis sanoa että opiskelemme hyvin rentoutuneena!

Tuotenumero:

10841 – € 9,80 / 5 ml

Tiedot perustuvat alan kirjallisuuteen. Vinkit eivät korvaa käyntiä lääkärissä. Lisää tietoa eteerisistä öljyistä alan kirjallisuudesta ja koulutetulta aromaneuvojalta!


JAA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *