Petitgrainöl, luomu (Citrus aurantium fol)

Päivi BlöchlEteeriset öljytLeave a Comment

Tämä hienostunut eteerinen öljy tuotetaan vesihöyrytislaamalla happaman appelsiinin (pomeranssin) lehdet ja oksat.

Petitgrain on aromaterapiassa todellinen aarre! Se vaikuttaa kramppeja poistavasti, bakteereja vastaan sekä mielialaa kohottavasti. Sitä käytetään mielellään ilmavaivoihin sekä mahan ja suoliston kramppitiloihin mutta myös lihasjännitykseen sekä unettomuuteen. feelingin petitgrain – öljy tuotetaan biologisesti kontrolloidussa tuotannossa ja sitä voidaankin käyttää hyvin myös ihon ja hiusten hoidossa, sekä epäpuhtaan ihon hoitoon ja akneen.

Petitgrain tuoksuu pirteältä ja hedelmäiseltä, siinä on kirpeä tuoksunuotti ja se on koostumukseltaan hyvin paljon nerolin kaltainen, vaikkakin neroli tuotetaan puun kukista. Psyykkisellä tasolla eteerinen petitgrain – öljy vahvistaa mieltä, muistia ja keskittymistä. Se piristää, tuo selkeyttä tunteisiin, vaikuttaa rentouttavasti ja tasapainoittaa hermostoa. Se tuo valoa ja aurinkoa elämään, nostaa mielialaa ja sopii siten käytettäväksi  luonnon omana  masennuslääkkeenä. Eteerinen petitgrain – öljy lupaa mielialan kohoamista masennuksessa, hermostuneisuudessa ja stressin oireissa.

Myös lapset rakastavat tämän eteerisen öljyn hedelmäistä pirteyttä. Varsinkin  keskittymistä parantavissa tuoksusekoituksessa se saattaa auttaa lasta stressiä aiheuttavassa koetilanteessa, se helpottaa keskittymään ja pitämään pään rauhallisena. Iholla petitgrain vaikuttaa puhdistavasti ja kiinteyttävästi – kannattaa kuitenkin muistaa että käytettäessä iholla ovat kaikki sitrushedelmistä tuotetut eteeriset öljyt iältään lyhytaikaisia ja vanhentunut öljy saattaa aiheuttaa ihoreaktioita – tarkista aina öljyn laatu ja tuoreus!

Resepti-idea:
Tuoksusekoitus „Aurinko, valo ja rakkaus“

3 tippaa bio-petitgrainia 3 tippaa bio-bergamottia 2 tippaa ruusugeraniumia 2 tippaa bio-ylang ylang complet`tia
Tuoksusekoitus antaa huoneeseen  tuoksulyhdyssä tai höyrystimessä käytettynä miellyttävän ja nautinnollisen tunnelman. Sekoitettuna 5 ml jojobaan tai bio-alkoholiin voidaan sekoitusta  käyttää mielialaa kohottavana parfyyminä!

Tuotenumero:

Bio141 – € 11,50 / 10ml
Tiedot perustuvat alan kirjallisuuteen. Vinkit eivät korvaa käyntiä lääkärissä. Lisää tietoa eteerisistä öljyistä alan kirjallisuudesta ja koulutetulta aromaneuvojalta!


JAA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *