Palo Santo laimennettuna 5:95 jojobaan (Palo Santo in Jojoba 5:95) – Bursera graveolens

Päivi BlöchlEteeriset öljytLeave a Comment

Palo Santo on pyhä puu, joka kasvaa eri puolilla Etelä-Amerikkaa. Nämä puut tuottavat aromaattista hartsia jolla on kansanlääketiteessä jo pitkät perinteet. Pyhän puun kuorta käytettiin jo kauan sitten henkimaailman istunnoissa, puhdistavissa savuseremonioissa ja suojaamaan pahoilta voimilta. Kun puuta poltetaan, siitä tulee hyvin voimakas tuoksu joka vaikuttaa puhdistavasti ja sen sanotaan suojaavan taudeilta. Puun polttaminen saa aikaan rauhaa ja tasapainoista oloa. Sanotaan myös että jos tuota savua inhaloidaan, se vaikuttaa psykoaktiivisesti, suojelee mieltä ja sielua ja avaa tietoisuuta.

Aromahoidoissa käytetään Palo Santon eteeristä öljyä. Se tuotetaan puusta vesihöyrytislauksella. Tähän tarkoitukseen ei kuitenkaan tuhota metsiä tai kaadeta puita vaan aito, vaikuttava ja oikea öljy saadaan vain puista jotka ovat kaatuneet itsestään tai jotka ovat kuolleet luonnollisella tavalla. Puun on kuolemansa jälkeen maattava 3 vuotta auringossa, vasta sen jälkeen siitä tuotetaan vesihöyrytislauksella tämä arvokas eteerinen öljy.

Palo Santon eteeristä öljyä ei siis tuoteta metsien tai puiden kustannuksella – päinvastoin – öljyn tuotannosta saatavilla rahoilla maksetaan projektit, joissa puita hoidetaan ja kasvatetaan. Yhdestä puusta saadaan noin 20 litraa eteeristä öljyä! Eteerisen öljyn voi jopa haistaa kulkiessa Palo Santo-puun ohi! Voimakas, balsamimainen tuoksu todella leijuu ilmassa.

Eteerisen Palo Santo-öljyn vaikutukset kuvataan kipua poistavana, tulehdusta poistavana, puolustusjärjestelmää tukevana, ihoa hoitavana, afrodisoivana, limaa erittävänä ja hyönteisiä karkottavana. Psyykkisellä tasolla sen sanotaan vaikuttavan pelkoa poistavasti, stressiä lievittävästi ja harmonisoivasti.

feelingin Palo Santo- öljy tulee pieneltä farmilta Ecuadorin rannikolta, aivan läheltä Machalilla-luonnonpuistoa. Dante Bolcato on rakentanut sinne tislaamonsa sekä pienen saippuatehtaan. Dante itse on alkujaan Italiasta. Hän oli menestynyt psykoterapeutti mutta joutui terveydellisistä syistä lopettamaan työnsä ja koko elämänsä Italiassa ja lähti etsimään elämän arvoja Etelä-Amerikasta. Hän löysi ikivanhan Palo Santo-kulttuurin ja mielestään hänen terveydelliset ongelmansa paranivat lyhyessä ajassa hänen tutustuttuaan tähän pyhään puuhun. Senpä vuoksi hän on omistautunut nyt täysin tälle pyhälle puulle. Nykyään hän rahoittaa elämänsä erilaisilla projekteilla tämän öljyn parissa – Palo Santo on hänelle sydämen asia ja hän tuottaa öljynsä kunnioittaen ja vaalien pyhää puuta. Hänen tehtaassaan työskentelee kaudesta riippuen noin 10-15 paikallista ihmistä, joille hän maksaa reilun kaupan mukaista palkkaa.

Dante itse suosittelee tätä öljyä vilustumissairauksiin, päänsärkyyn ja kaikkeen, mikä johtuu „kylmästä“. Öljy lämmittää ja hoitaa. Se kehon kohta, jota hoidetaan, pitäisi lopuksi peittää lämpimästi, koska Palo Santo haihtuu todella nopeasti. Palo Santo vaikuttaa lisäksi mielialaa kohottavasti, rauhoittavasti ja saa mielen positiiviseksi.

Rauhoittava huonetuoksu
5 tippaa greippiä (Grapefruit)
2 tippaa sembramäntyä (Zirbenöl)
2 tippaa Palo Santoa jojobassa 5:95

Talvikylpyyn
3 RL merisuolaa sekoitetaan öljyjen kanssa:
3 tippaa sitruunaa
2 tippaa manukaa
3 tippaa Palo Santoa jojobassa 5:95

Tuotenumero:
11381 – € 19,50 / 5ml

Lähteet -Quellenangaben: Tuotetiedot ja valmistajan sertifikaatit. Kuvat ja kertomus Theresia In der Maur, joka asuu jo 5 vuotta Etelä-Amerikassa ja joka antoi meille yhteystiedot, Crow, David. (2012). Sacred Smoke, The Magic and Medicine of Palo Santo. Floracopeia Aromatic Treasures
Kuvalähde: Palo Santo-puu, Nationalpark Machalilla, photo by Theresia In der Mau

JAA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *