Oud Attar (= tislattuna santelipuuhun), laimenettu jojobaan 10:90 (Adlerholz / Oud Attar in Jojoba 10:90) Aquilaria malaccensis | Santalum album

Päivi BlöchlEteeriset öljyt, YleistäLeave a Comment

Eteerinen öljy nimeltään oud tai agarwood, on täynnä salaisuuksia ja arvoltaan uskomaton. Oudilla on kysyntää kaikkialla maailmassa ja sillä käydään kauppaa jopa enemmän kuin kullalla. Tuoksulla on tuhansia vuosia ollut tärkeä asema arabialaisessa kulttuurissa. Huoneet on suitsutettu0 aromaattisella puulla perhejuhlissa, häissä, juhlapäivinä, rituaaleissa ja muissa tärkeissä tilanteissa. Valitettavasti korkean kysynnän vuoksi puita ryöstetään paljon. Yksi ongelmista on, että puiden salakaatajat leikkaavat koko puun vaikka arvokkaita hartsiosia löytyy vain noin 10% puista. Tämä tarkoittaa, että 90% kaadetuista puista on kaadettu turhaan ja ne joutuvat uhraamaan henkensä ahneuden takia. Hallitus yrittää torjua tätä. Tästä syystä kallisarvoisten eteeristen öljyjen vienti on sallittua vain rajoitetusti. Tutkijat ja kasvitieteilijät yrittävät tukea viljelijöitä kohdennettujen hankkeiden avulla ja edistää akvaariopuun viljelyä. Viljelijöille opetetaan myös puun oikeaa käsittelyä, jotta 1001 yön tuoksu säilyisi myös seuraaville sukupolvillemme! On erityisen tärkeää, että emme käytä Oudia aromaterapiassa tuhlaasti, vaan ainoastaan hyvin tietoisesti!

Ikivihreitä lehtipuita löytyy Bhutanista, Laosista, Intiasta, Kambodžasta, Malesiasta, Thaimaasta ja Vietnamista. Puu rakastaa ilman korkeaa kosteuspitoisuutta ja runsaita sateita. Kaikissa puissa ei ole tummaa, hartsimaista puuainesta, joka on niin suosittu hajuvesiteollisuudessa. Tutkijat ovat havainneet, että puu saattaa myös joutua erilaisten sienten kohteeksi. Vahingoittunut puu muodostaa hartsia parantamaan haavansa tuottaen näin haluttua hartsilla rikastettua puuta. Täydellinen itsensä parantamisprosessi!

Lopuksi mustat puunpalat tislataan vesihöyryllä ja saatu öljy sekoitetaan luonnollisen puhtaaseen, eteeriseen santelipuuöljyyn. Toisin sanoen oud-öljy tislataan santelipuuöljyyn. Tämän tyyppistä höyrytislausta kutsutaan Attar-tislaukseksi ja se tarkoittaa aina, että alkuperäinen tuoksu yhdistyy santelipuuhun. Attar on siksi aina yhdistelmä eteeristä santelipuuöljyä ja jotain toista öljyä.

Kasvitieteilijät ovat yrittäneet nopeuttaa hartsin muodostumista puissa jo pitkään. Puita on esimerkiksi tietoisesti vahingoitettu ja rokotettu eristetyillä sienillä. Valitettavasti tulokset eivät ole tarjonneet toivottuja hajusteominaisuuksia. Jopa kemistit ovat hämmentyneitä eivätkä ole vielä keksineet oikeaa kaavaa. ”Minulle tämä on todiste siitä, että luonto on yksinkertaisesti ainutlaatuinen ja että ihmiset eivät pysty ratkaisemaan kaikkia arvoituksia!”, sanoo aromapraktikko Julia Mähr.

Mystinen, puumainen ja maanläheinen tuoksu koskettaa sisimpäämme ja pystyy „kantamaan“ meidät toiseen maailmaan. Vivahde Oud Attaria sallii meidän rentoutua syvästi. Salaperäisellä tuoksulla on pelkoa poistava, tasapainottava, afrodisoiva ja rentouttava vaikutus.

Tuoksu sopii meditaatioon ja rituaaleihin. Muutama tippa riittää kallisarvoiseen parfyymiin. Arvokkaat tuoksut, kuten kardemumma, jasmiini, ruusu, tuberoosi, narsissi ja frankinsensi sopivat erityisen hyvin sekoitettavaksi oudin kanssa. Anna tämän tuoksun vietellä ja inspiroida itseäsi. Arvokasta Oudia käytetään pääasiassa meditaatioissa ja hajuvesien tuotannossa!

Tuotenumero:
11991 – € 12,80 / 5ml

Tiedot kirjallisuudesta.


JAA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *