Niaouliöljy (Niaouliöl) Melaleuca viridiflora

Päivi BlöchlEteeriset öljytLeave a Comment

Eteerinen Niaouliöljy tuotetaan puun lehdistä vesihöyrytislauksessa. Sen tuoksu on yrttimäinen ja pirteä ja muistuttaa eucalyptusta. Niaouliöljy on hyvin antiseptista ja siksi sitä käytetäänkin mielellään vilustumiskauden aikana.

Tämä öljy voi helpottaa kroonisessa bronkiitissa, yskässä, flunssassa ja vilustumisoireissa. Tällaisessa tilanteessa tekee inhalointi, eli öljyn tuoksuaineiden ja vaikuttavien aineosien tuoksuttelu, hyvää. Jo pari tippaa öljyä huoneilmaan höyrystett…ynä saa aikaan pirteän ja puhtaan ilmapiirin. Eteerinen niauoliöljy vaikuttaa bakteereja sekä viruksia vastaan ja on erittäin antiseptinen – se on siis ihanteellinen huoneilman tuoksutukseen nuhakauden aikana, koska siten viruksien, bakteerien ja taudinaiheuttajien leviäminen estyy.

Nuha lapsilla | Niauoliöljyn tulehdusta poistava, kipua lievittävä ja limaa irrottava vaikutus tekee siitä hyvin käyttökelpoisen öljyn. Varsinkin kun lapset ovat nuhaisia eivätkä saa kunnolla hengitettyä, he väsyvät ja ärtyvät päivän aikaan nopeasti eivätkä saa levättyä tarpeeksi yöllä. 1-2 tippaa Niauolia nenäliinalle ja ongelma helpottuu hetkessä. Niauoli vaikuttaa limaa vapauttavasti ja irrottaa erityisesti sitkeässä olevaa limaa ja helpottaa yskimistä.

Niaouli ei ole pelkästään tehokas hengityselimille vaan se on myös hyvin monikäyttöinen öljy iholle ja limakalvoille. Niaouliöjy vaikuttaa ihoa hoitavasti ja edistää ihon uudistumista.

Mainitsemisen arvoista on myös sen ennaltaehkäisevä ja suojaava vaikutus ihovaurioita vastaan, jotka aiheutuvat säteilystä, esim. hoitona käytetyn säteilyn vuoksi. Siksi sitä käytetäänkin – yhdessä tyrnimarjasta puristetun kasviöljyn kanssa – säteilyhoidoissa ennaltaehkäisevästi kuten myös säteilyhoidon jälkeen.

Tulehdusta helpottavan vaikutuksensa vuoksi sitä käytetään myös suun ja nielun alueen tulehduksissa kurlaukseen. Näin voidaan myös helpottaa kurkkukipua.

Tuotenumero:
10232 – € 8,80 / 10 ml

Tiedot perustuvat alan kirjallisuuteen. Vinkit eivät korvaa käyntiä lääkärissä. Lisää tietoa eteerisistä öljyistä alan kirjallisuudesta sekä koulutetuilta aromaterapeuteilta sekä aromaneuvojilta.


JAA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *