Neroli laimennettuna 10:90 jojobaan (Citrus aurantium flos)

Päivi BlöchlEteeriset öljytLeave a Comment

Neroliöljy laimennettuna 10:90 jojobaan (Citrus aurantium flos)

Hennot, valkoiset pomeranssin (hapan appelsiini) kukat luovuttavat aromaterapiaan hyvin erityistä eteeristä öljyä , Neroliöljyä, jota myös Appelsiininkukkaöljyksi kutsutaan. Vesihöyrytislaukseen tarvitaan 1000 – 1500 kg tuoreita, vastakerättyjä kukkia jotta saadaan noin 1 litra eteeristä öljyä. Legendan mukaan neroliöljy sai nimensä Sisilialaisen prinsessa Nerolan mukaan, joka eli 17. vuosituhannella. Prinsessa Nerola rakasti tätä tuoksua niin että tuoksutti sillä aivan kaiken. Hänen kunniakseen appelsiininkukkaöljylle annettiin nimeksi Neroli.

Neroliöljy on hyvin ihoa hoitava eteerinen öljy ja sopii erityisesti herkälle iholle kasvojen hoitoon. Hyviä kokemuksia ovat saaneet mm. couperosasta (laajentuneet verisuonet ihossa) ja rypyistä kärsivät ja sitä käytetään myös raskausarpien ennaltaehkäisyyn. Neroli on erityisen hyvä mielialan kohentaja ja saa jalat ankkuroitumaan maahan kun pelkotila tai paniikkikohtaus iskee. Voimakkaan psyykkisen vaikutuksensa ansioista neroli auttaa myös silloin kun käsitellään menneitä, negatiivisia asioita ja se saa meidät löytämään oman keskipisteemme. Vilustumistiloissa nerolia voidaan  käyttää hauteissa ja kylvyissä, se poistaa oireita bakteerienvastaisten ja kuumetta laskevien ominaisuuksiensa vuoksi. Tämä erittäin mieto öljy sopii näissä tarkoituksissa myös hyvin lapsille.

Nerolin tuoksu on hyvin kukkainen, pirteä ja samalla lämmin ja kirkas. Neroli tunnetaan myös sen afrodisisen vaikutuksensa ansiosta!

Resepti-idea:
Mielialaa kohottava sekoitus tuoksulyhtyyn 3 tippaa bergamottia 1 tippa nerolia 1 tippa ruusugeraniumia 1 tippa myskisalviaa

Tuotenumero:

10461 – € 11,00 / 5 ml

Tiedot perustuvat alan kirjallisuuteen. Vinkit eivät korvaa  lääkärissä käyntiä. Lisää tietoa eteerisistä öljyistä alan kirjallisuudesta sekä koulutetuilta aromaterapeuteilta sekä aromaneuvojilta.


JAA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *