Nardus (Nardenöl) Nardostachys grandiflora

Päivi BlöchlEteeriset öljytLeave a Comment

Nardus (Nardenöl) (Nardostachys grandiflora) tuoksuu maalle, mullalle ja hieman kitkerälle.

Se vaikuttaa psyykkisellä tasolla hyvin rauhoittavasti, tasapainottavasti ja saa ihmisen maadottumaan tehokkaasti. Iholla eteerinen nardusöljy vaikuttaa mm. ihoa hoitavasti, uudistavasti ja sientä vastaan. Koska nardus on vaikutukseltaan hyvin rauhoittava, se on ihanteellinen  öljy Relax-sekoitukseen sekä nukahtamisongelmiin, kuten myös meditaatioon.

Eteerinen nardusöljy tuotetaan kasvin juurista, sen ns. rhizomista vesihöyrytislaamalla. Tätä maantuoksuista, kitkeräntuoksuista öljyä käytetään mielellään syventävänä pohjanuottina eteeristen öljyjen sekoituksissa. On tärkeää muistaa että nardus pitää annostella hyvin miedosti koska sen hallitseva ja intensiivinen tuoksunuotti peittää helposti alleen muut tuoksut. Varsinkin psyykkiseen tarkoitukseen käytettäessä sitä on syytä annostella hyvin miedosti.

Nardusta sisältäviä tuoksusekoituksia käytetään lähinnä rauhattomuuteen, jännittyneisyyteen ja stressiin. Narduksen tuoksu voi olla positiivinen ihmiselle, joka kärsii stressioireista, aina jopa sydämen sykkeen häiriöihin asti. Narduksen tuoksu saa katsomaan sisäänpäin ja siksi se sopii hyvin käytettäväksi meditaatiossa sekä harjoituksissa, joissa pyritään syvään rentoutumiseen.

Tämän öljyn pääaineosat ovat sesquiterpeenit (jopa 66%),  joihin kuuluu myös Patchoulen – tunnetaan eteerisestä patsuliöljystä. Eteerinen nardusöljy vaikuttaa ihoa hoitavasti, varsinkin iäkkäämmällä iholla sekä psoriasis-iholla.  Ihonhoitoöljyssä käytettynä riittää 1-2 tippaa nardusta 50 ml:n perusöljyyn, jotta ihoa hoitava vaikutus syntyy – varsinkin iäkkäämmällä iholla sekä ihon toiminnan häiriöissä.

Resepti-idea: ”Vähennä stressiä“
Rentouttava tuoksusekoitus tuoksulyhtyyn, pitkän ja raskaan päivän jälkeen
3 tippaa punaista mandariinia
2 tippaa ruusugeraniumia
1 tippa nardusta

Vinkki: feelingin luonnonpuhdas tuoksusekoitus „Meditation“ sisältää myös nardusöljyä. Tämä tuoksusekoitus on ihanteellinen syvään rentoutumiseen sekä meditaatioon.

Tuotenumero:

10421 – € 22,50 / 5ml

Tiedot perustuvat alan kirjallisuuteen. Vinkit eivät korvaa käyntiä lääkärissä. Lisää tietoa eteerisistä öljyistä alan kirjallisuudesta sekä koulutetuilta aromaterapeuteilta sekä aromaneuvojilta.


JAA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *