Mustakuminaöljy (Schwarzkümmelöl, Nigella sativa)

Päivi BlöchlKasviöljytLeave a Comment

Mustakuminaöljy (luomu) ( Nigella sativa ) on luonnollinen lisäravinne, joka kuuluu jokaiseen kotitalouteen.

Egyptissä sen monipuolista, parantavaa vaikutusta on arvostettu jo vuosisatoja. Tätä niin sanottua ihmeainetta pidettiin Euroopassa pitkään salaisuutena mutta nykyään yhä useammat tuntevat sen ja nykyään sitä suosittelevat jo useat lääkäritkin.

Mustakuminaa on käytetty mausteena luonnonlääketieteessä jo yli 2000 vuotta. Öljy valmistetaan kylmäpuristamalla kasvin siemenet lempeästi.

Luonnollinen mustakuminaöljy sisältää runsaasti yksinkertaisia ja monikertaisia tyydyttymättömiä rasvahappoja kuten öljyhappoa ja linolihappoa, jotka ovat elintärkeitä elimistöllemme. Samoin tärkeitä ja tehokkaita aineosia ovat „rasvan mukana tulevat aineet“, kuten Nigellon ja Thymohydrochinon. Feeling-Mustakuminaöljy on parasta mahdollista laatua ja täysin luomua.

Mustakuminaöljy immuunijärjestelmän tukemiseen ja suoliston puhdistukseen: Kaksi mustakuminaöljyn tärkeimpiä käyttöalueita ovat immuunijärjestelmän tasapainottaminen ja sen puhdistava ja aineenvaihduntaa edistävä vaikutus, varsinkin suolistossa.

Mustakuminaöljy vaikuttaa hyvin tasapainottavasti koko elimistössä. Heikentynyt vastustuskyky muuttuu vahvemmaksi ja näin elimistö pystyy itse suojelemaan itseään erilaisilta taudinaiheuttajilta. Samalla se rauhoittaa immuunijärjestelmän, joka reagoi liian voimakkaasti ärsykkeisiin, vähentäen allergisia oireita.

Yhtä tehokkaasti kuin mustakuminaöljy kohottaa elimistön vastustuskykyä, se toimii myös kuonanpoistajana. Kuurimaisessa käytössä se aktivoi kaikkien elinten toimintaa ja sen myötä ruoansulatus sekä kuonan poistaminen elimistöstä tehostuu!

Heinänuhasta kärsiville suositellaan mustakuminan kuurimaista käyttöä siitepölyaikana. Monet allergikot ovat saaneet täyden avun ja ovat olleet koko heinänuhakauden täysin oireettomia tai ovat ainakin saaneet suurta apua öljystä. Juuri heille on hyvin tärkeä että kuuri aloitetaan ennen siitepölyajan alkamista!

Vinkki: Hengitysteiden sairauksissa ( sekä myös heinänuhakohtauksissa ) voi mustakuminaöljyllä myös inhaloida. 15-20 tippaa luomu-mustakuminaöljyä tiputetaan 1 litraan kuumaa vettä. Jos haluat vahvistaa tehoa, voit tiputtaa 1 tipan aitoa sitruunamelissaöljyä (Melissa officinalis) tai setripuun öljyä (Atlas Zeder/Cedrus atlantica) veteen. Kumarru varovasti vesiastian yli, peitä pää pyyheliinalla ja hengittele höyryä 10-15 minuuttia.

Luomu-mustakuminaöljy-kuuri: kuurin pitäisi kestää vähintään kuusi viikkoa,jopa kolme kuukautta. Aluksi suositellaan otettavan 1 teelusikallinen päivässä noin kuuden viikon ajan. Mustakuminaöljy sopii myös lapsille, yli 3-vuotiaille suositellaan ½ teelusikallista päivässä.

Öljy voidaan myös ottaa pienen leipäpalan kera, jos se näin maistuu paremmalta.

Tuotenumero:

18514 – €9,30 / 20ml

18526 – €28,80 / 100ml

18529 – €98,00 / 500ml

*** Huomautus kuvasta: kuvassa näkyvä koristekasvi on kuivattu Nigella damascena-kasvi, Feeling-mustakuminaöljy puristetaan aidosta mustakuminasta, Nigella sativasta! ***

Tiedot perustuvat alan kirjallisuuteen. Vinkit eivät korvaa käyntiä lääkärissä.
Lisää tietoa eteerisistä öljyistä alan kirjallisuudesta sekä koulutetuilta aromaterapeuteilta sekä aromaneuvojilta.

Tietolähteet:
KRUPALIJA, Mag. Tina & KARNER, Ingrid. (2014). Die Kraft der wertvollsten Pflanzenöle. Arganöl, Kokosöl, Wildrosenöl & Co. kneipp Verlag
LUETJOHANN, Sylvia (1998). Das große Schwarzkümmel Handbuch. Alles über Schwarzkümmelöle, ihre Heilwirkungen, Inhaltsstoffe und Anwendungsbereiche. 3. Auflage, Wildpferd Verlag.
ZIMMERMANN, Eliane. (2001). Aromatherapie für Pflege- und Heilberufe. Das Kursbuch zur Aromapraxis. 2. überarbeitete und ergänzte Auflage, Stuttgart: Sonntag Verlag.


JAA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *