Musta pippuri (Pfefferöl schwarz) Piper nigrum

Päivi BlöchlEteeriset öljytLeave a Comment

Pippuri on  kotoisin Intiasta  jossa sitä on pidetty jo pitkään sekä parantavana aineena että mausteena. Muinaisina aikoina pippuria kasvatettiin myös Euroopassa, sekä mausteeksi mutta myös lääkeaineeksi.

Pippurinsiemenet saavat vahvuutensa ja voimakkuutensa aineosasta nimeltä piperiini. Koska piperiini ei kuitenkaan säily kasvia vesihöyrytislattaessa, on eteerinen pippuriöljy ominaisuuksiltaan ja tuoksultaan mieto ja maukas.  Sen tuoksu on mausteinen ja lämmin. Tästä syystä eteerinen pippuriöljy kuuluukin moderniin aromakeittiöön. Paras tapa käyttää sitä on valmistaa maustesuola tai mausteöljy jota käytetään ruokien maustamiseen (esim. 1 rl merisuolaa ja 3 tippaa pippuriöljyä sekoitetaan – ripaus tätä suolaa antaa ruokaan hienon pippurisen maun).

Myös aromaterapiassa käytetään eteeristä pippuriöljyä  mm. stimuloimaan sekä kehoa että mieltä ja edistämään verenkiertoa. Vartalonhoitotuotteissa pippuriöljy laittaa ihon verenkierron ja aineenvaihdunnan liikkeelle ja onkin tästä syystä ihanteellinen öljy puhdistuskuureihin, painonpudotukseen ja ihon kiinteyttämiseen. Myös kylmistä käsistä ja jaloista kärsivät, kuten myös tunnepuolen kylmyydestä kärsivät, voivat saada apua pippuriöljyn käytöstä. Pippuriöljyä voidaan käyttää myös lihaskipuihin lämmittämään ja rentouttamaan lihaksia sekä aktivoimaan verenkiertoa.

Erot mustan, vihreän ja punaisen pippurin välillä:

Aromaterapiassa käytetään mustan pippurin eteeristä öljyä ja se tuotetaan pippurikasvin kypsistä, mustista hedelmistä. On olemassa myös vihreän pippurin öljyä joka tuotetaan raaoista hedelmistä – tätä öljyä käytetään periaatteessa samalla lailla kuin mustista hedelmistä tuotettua öljyä. Punainen pippuriöljy (Schinus molle) on aivan eri kasvi, joka ei myöskään kuulu pippurikasvien perheeseen.

Tuotenumero:

10491 – € 8,50 / 5ml

Tiedot perustuvat alan kirjallisuuteen. Vinkit eivät korvaa käyntiä lääkärissä. Lisää tietoa eteerisistä öljyistä alan kirjallisuudesta sekä koulutetuilta aromaterapeuteilta sekä aromaneuvojilta.


JAA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *