Moringaöljy, luomu (Moringaöl bio) Moringa oleifera seed oil

Päivi BlöchlKasviöljyt, YleistäLeave a Comment

Moringaöljy on Moringaceae-puun (Moringa oleifera) kasviöljy, joka on alun perin peräisin Intiasta. Moringa-puun siemenistä saadaan hajuton, makeanmakuinen kasviöljy. Öljyämme saadaan siemenistä, ei kokonaisista kapseleista, jolla on merkittävä vaikutus rasvahappokoostumukseen.
Moringa-öljyn rasvahappoprofiili koostuu seuraavista: behenhappo 5,8%, palmitiinihappo 6,1%, steariinihappo 5,8%, arakiinihappo 3,7%, öljyhappo 67,6%, linolihappo 0,5%. Öljyssä on myös runsaasti antioksidantteja ja E-vitamiinia. Koostumuksestaan johtuen se on erittäin vakaa öljy kun puhutaan säilyvyydestä.

Moringaöljyä on tuotu jo muinaisesta Pohjois-Aasiasta Egyptiin. Egyptiläiset käyttivät öljyä keittiössä, hajuvetenä, balsamointiin ja lääketieteeseen. Moringaöljy tunnetaan myös Ayurvedassa ja sen sanotaan parantavan yli 300 sairautta. Kasviöljyä voidaan hyvin käyttää voidepohjana. Hajusteiden kiinnitysominaisuuksiensa vuoksi sitä käytetään eteeristen öljyjen enfleurage-tuotannossa.

Ayurvedan mukaan öljyllä on antibakteerinen ja tulehdustapoistava vaikutus ja se on myös kosteuttava. Sitä suositellaan erilaisiin ihovaivoihin mutta myös nivelkipuihin ja reumaattisiin sairauksiin. Perinteisesti öljyä käytetään hiustenhoitoon. Hiero hiukan öljyä latvoihin. Ilmeisesti säännöllisten päänahan hierontojen tällä öljyllä pitäisi auttaa ennenaikaisessa hiustenlähdössä ja harmaantumisen estämisessä. Kuiva ja karkea iho (ihoalueet) hyötyvät suuresti moringaöljystä ja sen kosteuttavista ominaisuuksista. Vain muutama tippa riittää päivittäiseen kasvohoitoon ja tasoittaa hienosti ryppyjä.

Moringaöljyn käyttöä suositellaan erityisesti silmien ympärillä oleviin ryppyihin, ihottumaan, iäkkääseen ja kuivaan ihoon, hiustenhoitoon (erityisesti latvoihin), päänahan hoitoon, psoriasikseen ja voidepohjana. Moringaöljyn käyttö keittiössä on myös erittäin mielenkiintoista. Sitä käytetään syötävänä öljynä varsinkin Intiassa ja Afrikassa. Hieman pähkinäisellä maullaan se antaa esimerkiksi marinointikastikkeisiin erityisen nuotin. Superfoodien nauttimisella on hyvä vaikutus veren rasva-arvoihin ja kolesteroliin. 1 tl päivässä sanotaan säätelevän verenpainetta ja vahvistavan verenkiertoa.

Tuotenumero:
Bio326 – € 29,80 / 100ml

Tiedot kirjallisuudesta ja toimittajalta.


JAA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *