Metsäkuusi (Fichtennadelöl) Picea abies

Päivi BlöchlEteeriset öljytLeave a Comment

Eteerinen metsäkuusen öljy tuoksuu hyvin voimakkaasti raikkaalle metsälle.

Se vaikuttaa voimakkaasti bakteereja vastaan ja sitä käytetään mm. huoneilman raikastamiseen ja hengitysteiden ongelmiin sekä stressiin, hermostuneisuuteen ja rauhattomuuteen. Tämä tuoksu tuo mieleen rentouttavan ja vapauttavan kävelylenkin metsässä.

Kuuset erottuvat muista neulaspuista roikkuvilla kävyillään ja pistävillä neulasillaan. Pistävät ja terävät neulaset kasvavat oksan ympärillä. Kuusia kasvaa kaikilla maapallon ilmastoalueilla ja se on meilläkin yleisin neulaspuu.

Eteerinen kuusenneulasöljy tuotetaan oksista ja neulasista vesihöyrytislauksella. Sen raikas ja yrttimäinen tuoksu vaikuttaa piristävästi ja vapauttaa hengitysteitä. Varsinkin kylmänä vuodenaikana on tämä metsäinen tuoksu hyvin suosittu luonnonmukaisessa terveyden hoitamisessa.

Kuusenneulasöljyn aineosat | Tässä öljyssä vaikuttavat voimakkaasti bornyyliasetaatti, alpha- ja beta-pineenit, sekä kampheni, borneoli, myrseeni ja santeeni. Näistä aineosista muodostuu kuusenneulasöljyn huoneilmaa puhdistava sekä voimakas antibakteerinen vaikutus. Myös sairaanhoidossa käytetään kuusenneulasöljyä hengityksen stimulointiin sekä reumaattisiin vaivoihin. Se vaikuttaa piristävästi  verenkiertohäiriöissä ja kylmissä jaloissa. Psyykkisellä tasolla eteerinen kuusenneulasöljy vaikuttaa vapauttavasti stressiin, jännitykseen ja pelkoihin,

Aromavinkki: Piristävä, aktivoiva jalkakylpy kylmille jaloille sekä stressioireisiin aikuisille

2 rl hienoa, aitoa merisuolaa

3 tippaa kuusenneulasöljyä

2 tippaa timjamia, kemotyyppiä thymol (Thymian ct. Thymol)

1 tippa kaneliöljyä (kaarna) (Zimtrinde) (Huom: kaneliöljyä ei saa käyttää herkälle iholle)

Tuotenumero:

10092 – € 6,80 / 10ml

Kaikki tiedot kirjallisuudesta.  Vinkit eivät korvaa käyntiä lääkärissä. Lisää tietoa eteerisistä öljyistä alan kirjallisuudesta sekä koulutetuilta aromaterapeuteilta sekä aromaneuvojilta.


JAA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *