Marulaöljy, luomu (Marulaöl bio) Sclerocarya birrea seed oil

Päivi BlöchlKasviöljyt, YleistäLeave a Comment

Etsiessämme luonnontieteen aarteita, törmäsimme Marula-öljyyn. Marulapuu, joka tunnetaan myös nimellä norsupuu, kasvaa pääasiassa Etelä-Afrikassa. Se kuuluu sumakkikasvien perheeseen. Ulkomuodoltaan vaikuttava puu, jolla on leviävä kruunu, voi nousta jopa 18 metriin.

Naispuolinen puu tuottaa jopa 500 kg ja enemmänkin marulahedelmiä vuodessa. Kypsällä hedelmällä, jolla on nahkainen kuori, on valkoinen, kuituinen, makeanhapanmakuinen massa ja suuri kivi. Kivi sisältää kaksi tai kolme syötävää siementä, joista saadaan luonnollista marulaöljyä. Hedelmät jalostetaan Amarula-likööriksi ja muiksi Afrikan juomiksi. Kuorta, juuria sekä lehtiä käytetään myös perinteisessä lääketieteessä eri tarkoituksiin. Jotta siementen arvokkaat ainesosat saadaan talteen, ne painetaan varovasti kylmäpuristuksella ja lopuksi öljy suodatetaan.

Marula-öljyn erityiset ihoa hoitavat ainesosat tekivät meihin heti vaikutuksen. Öljyn rasvahappoyhdistelmä on erittäin mielenkiintoinen käytettäväksi kosmeettisissa valmisteissa, erityisesti ihonhoitotuotteissa. Tässä luonnollisessa kasviöljyssä on erittäin suuri osuus antioksidantteja, kuten E-vitamiinia, aminohappoja ja flavonoideja. Näillä luonnossa esiintyvillä yhdisteillä on positiivinen vaikutus ikääntymisprosesseihin ja siten myös ihoomme. Erilaiset ulkoiset tekijät, kuten UV-säteily, ilmansaasteet, alkoholi, tupakointi ja stressi, suosivat aggressiivisten happimolekyylien, vapaiden radikaalien, muodostumista.

Antioksidanteilla, joita kutsutaan myös radikaalien poistoaineiksi, on ominaisuus sitoa ja kuljettaa vapaita radikaaleja. Tarkkaan ottaen, ne lahjoittavat elektronin vapaille radikaaleille, jolloin ne ovat vähemmän reaktiivisia ja siten vaarattomia. Näin ulkoisten vaikutusten aiheuttama ennenaikainen ihon ikääntyminen on estetty, ja se tunnetaan ns. anti-aging-tuotteena. Saksalainen Heike Käser tykkää kutsua öljyä ”suojaöljyksi”, koska sen koostumus muodostaa ”kuoren” ympäristövaikutuksia vastaan ja vähentää veden menetystä ihossa. Korkeiden antioksidanttitasojen lisäksi Marula-öljy sisältää öljyhappoa (75,6%), palmitiinihappoa (11,2%), steariinihappoa (6,8%) ja linolihappoa (4,1%). Marulan fenoliyhdisteet näyttävät olevan vastuussa pitkästä säilyvyysajasta (jopa 18 kuukauteen).

Tieteelliset tutkimukset ovat myös osoittaneet, että öljyseokset Marulaöljyn kanssa pysyvät merkittävästi vakaampina ja hidastavat hapettumisprosesseja. Siksi maruöljy on ihanteellinen pohjaöljynä tai yhdistettynä kasviöljyihin, joissa on runsaasti monityydyttymättömiä rasvahappoja, kuten helokkiöljy, villiruusuöljy, hampunsiemenöljy jne. Marulaöljy vakauttaa positiivisesti näiden öljyjen säilymiseen.

Afrikassa paikalliset ihmiset käyttävät Maurla-öljyä vartalonhoitoon kuivan, halkeilevan ihon sekä hiusten ja kynsien hoitoon. Sitä käytetään myös ruoanlaittoon. Marulaöljy on hajuton ja imeytyy erittäin hyvin ihoon. Iho tuntuu miellyttävältä ja hoidetulta hieronnan jälkeen. Öljyä käytetään myös punoittavalla ja herkällä iholla. Normaali ja kuiva iho hyötyy myös erinomaisista hoito-ominaisuuksista.

Tuotenumero:
Bio426 – € 32,80 / 100ml

Kaikki tiedot kirjallisuudesta sekä tuottajalta.


JAA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *