Ruusu, marokkolainen, laimennettuna 10:90 jojobaan (Rose marokkanisch in Jojoba 10:90) Rosa damascena

Päivi BlöchlEteeriset öljytLeave a Comment

Ruusun sadonkorjuu Marokossa kestää toukokuusta kesäkuuhun.

Ruusunkukat kerätään käsin ennen auringonnousua n. kolmen viikon kuluessa! Perinteinen ruusunkukkien keruu tapahtuu aina ilman lisäapua. Kokeneet sadonkorjaajat katkaisevat kukan sen kaulan alta ja keräävät jopa 18 kg ruusunkukkia yhdessä päivässä.

”Muistelen usein feelingin ruusumatkaa Bulgariaan vuonna 2008. Koko seutu oli täynnä ruusupeltoja, jotka olivat juuri puhjenneet kukkaan. Se oli yksi elämäni kauneimmista kukkamatkoista. On uskomatonta seistä keskellä ruusupeltoja ja keräillä kukkia pussukkaan – niitä oli joka puolella!”. Julia Mähr, Diplomiaromaterapeutti
Tuoreet kukat viedään välittömästi tislattavaksi. Ne tislataan vesihöyrytilaus-menetelmällä ja 5000 kg ruusunlehtiä tuottaa noin 1 kg ruusuöljyä. Voisi sanoa myös että yhdessä tipassa ruusuöljyä on noin 30 ruusun tuoksu. Tästä johtuen pitäisi ruusuöljyä käyttää hyvin tietoisesti ja kunnioittavasti koska se on luonnon meille antama lahja. Tällä hetkellä tunnetaan noin 400 ruusun sisältämää kemiallista aineosaa. feelingin marokkolaisen ruusuöljyn pääainesosa on Citronellol, noin 41 % (tasapainottava, antiseptinen), noin 17 % Geranioli (ihoa hoitava, mielialaa piristävä) ja noin 2,4 % Methyleugenoli (antidepressiivinen).
Marokkolainen ruusuöljy tuoksuu hyvin aistilliselta ja ilmentää naisellisuutta. Sillä on hyvin syvä sielullinen vaikutus ja se auttaa purkamaan patoutuneita tunteita. Tämän vaikutuksen voi huomata jo laittamalla 1-2 tippaa ruusuöljyä tuoksulyhtyyn. Muutama tippa ruusuöljyä sekoitettuna vartaloöljyyn vaikuttaa hyvin rentouttavasti ja kramppeja poistavasti. Siis täydellinen vartaloöljy kuukautiskipuihin tai epäsäännöllisiin kuukautisiin. Henkisellä tasolla marokkolainen ruusu auttaa peloissa, sisäisessä rauhattomuudessa, mielialan vaihteluissa sekä depressioissa. Luonnonpuhdas ruusuöljy on myös hyvin ihoa hoitavaa ja sitä voidaan käyttää kaikilla ihotyypeillä. Varsinkin rypyissä sekä iäkkäämmällä iholla käytetään mielellään ruusuöljyä. Koska ruusuöljy on hyvin mieto, voidaan sitä oikein annosteltuna (0,5%) käyttää myös vauvan hoitotuotteissa sekä herkillä ihmisillä.

Resepti-idea: Bodyfluid Ruusu

10 ml bio-ruusuhydrolaattia

30 ml bio-jojobaa

3 tippaa Marokkolaista ruusunöljyä laimennettuna jojobaan 10:90

3 tippaa greippiä

3 tippaa Ylang Ylang-öljyä

1 tippa santelipuuta

1 tippa mustaa pippuria

1 tippa bergamottia

Käyttö: Ravista ennen käyttöä ja levitä iholle.

 

Tuotenumero:

11951 – € 23,00 / 5 ml

Tiedot perustuvat alan kirjallisuuteen. Vinkit eivät korvaa käyntiä lääkärissä. Lisää tietoa eteerisistä öljyistä alan kirjallisuudesta sekä koulutetuilta aromaterapeuteilta sekä aromaneuvojilta.


JAA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *