Mänty, vapaasti kasvavasta männystä (Kiefernadelnöl Wildwuchs) Pinus sylvestris

Päivi BlöchlEteeriset öljytLeave a Comment

Eteerinen mäntyöljy tuotetaan vesihöyrytislauksella.

Tämä eteerinen öljy lievittää yskää ja irroittaa limaa. Tuoksulyhdyssä se on mainio huoneilman raikastaja, jopa huonosti tuuletetuissa sekä tupakansavuisissa tiloissa. feelingin valikoiman eteerinen mäntyöljy on peräisin luonnossa vapaasti kasvaneista männyistä ja sen tuoksu on erityisen hieno.

On olemassa yli 100 mäntylajiketta. Mänty on ikivihreä puu jolla on erityisen pitkät neulaset ja puu kuuluu Pinaceae-perheeseen. Vesihöyrytislauksessa käytetään puun oksat ja neulaset. Vuorimänty (Pinus mugo) sekä sembramänty (Pinus sembra) ovat ekologisesti vaarassa kadota kokonaan ja senpä vuoksi aromaterapiassa suositellaan käytettäväksi mäntyöljyä (Pinus sylvestris). Mäntyöljyn tuoksu tuo mieleen kävelyn metsässä ja kutsuu meitä istumaan ja rauhoittumaan. Samalla virkistymme ja vahvistamme itseämme; suojaava mänty auttaa myös rauhattomia lapsia tuntemaan olonsa turvalliseksi.
Eteerinen mäntyöljy tappaa taudinaiheuttajia huoneilmassa. Näin niiden leviäminen saadaan estettyä. Mäntyöljyä käytetään mielellään vilustumistiloissa, esim. höyryhengityksessä, limaa irrottavan vaikutuksensa vuoksi. Tämän vuoksi tätä eteeristä öljyä käytetään tehokkaasti kaikissa hengitysteiden sairauksissa kuten esim. keuhkoputken tulehduksessa ja yskässä. Pirteän, metsäisen tuoksunsa sekä sen vahvistavan vaikutuksensa vuoksi mäntyöljyä käytetään mielellään myös saunatuoksuna.
Yksi mäntyöljyn tärkeistä ominaisuuksista, on sen tutkimuksissakin vahvistettu kortisonimainen vaikutus. Näin eteeristä mäntyöljyä voidaan käyttää keholle joko kylvyissä tai vartaloöljynä reumaattisten sairauksien hoidossa.
Resepti-idea:
Vihdoin kotona / Tuoksusekoitus tuoksylyhtyyn tai höyrystimeen rauhattomille lapsille

1 tippa eteeristä mäntyöljyä

2 tippaa eteeristä mandariiniöljyä

2 tippaa eteeristä appelsiiniöljyä

Tuotenumero:

10122 – € 7,80 / 10ml

Tiedot perustuvat alan kirjallisuuteen. Vinkit eivät korvaa käyntiä lääkärissä. Lisää tietoa eteerisistä öljyistä alan kirjallisuudesta sekä koulutetuilta aromaterapeuteilta sekä aromaneuvojilta.


JAA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *