Mandariini (punainen) (Mandarine rot) Citrus reticulata

Päivi BlöchlEteeriset öljytLeave a Comment

MANDARIINI (punainen ) (Mandarine rot)

Mandariinin eteerinen öljy on tuoksultaan hyvin makea ja ihana ja sitä rakastavat sekä  lapset että myös vanhemmat ja seniorit. Se tuo mieleen lapsuusajat, vaikuttaa hyvin rentouttavasti, jännitystä poistavasti ja mielentilaa kohottavasti. Se on mainio vaihtoehto huoneilman raikastamiseen tai rentouttavaan hierontaan!

Mandariini kuuluu Ruutakasvien perheeseen. Eteerinen öljy saadaan puristamalla mandariinin kuorista. Punainen mandariini tarkoittaa että eteerinen öljy on tuotettu kypsistä mandariineista. Mandariinin eteerinen öljy sisältää runsaasti esteri-nimistä kemiallista ainesosaa jonka ansiosta öljy helpottaa rasitustiloissa, pelkotiloissa, stressissä, hermostuneisuudessa jne. Mandariinin miellyttävän  tuoksun valitsevat mielellään niin aikuiset kuin lapsetkin.

Aromaterapiaa lapsille: Lapsille suositellaan mandariiniöljyä ja sen on todettu tehoavan hyvin hermostuneilla ja yli-vilkkailla lapsilla, erilaisissa pelkotiloissa sekä myös psyykkistä alkuperää olevissa vatsavaivoissa. Mandariiniöljy antaa rauhaa, rentouttaa ja tekee iloiseksi.

Vinkki: Iloa antava tuoksusekoitus tuoksulyhtyyn

4 tippaa mandariinia ( punaista )

2 tippaa bergamottia

Vinkki: Rentouttava hierontaöljy jännittyneille ADHD- lapsille

50 ml feeling perusöljysekoitusta ( Ölbasis bio ) tai vaihtoehtoisesti makeaa manteliöljyä ( Mandelöl )

6 tippaa bio-mandariinia (punaista )

4 tippaa bio-laventelia

2 tippaa sinistä bio-kamomillaa

1 tippa meiramia

Sekoita kaikki öljyt hyvin keskenään ja tee hieronnasta jokailtainen, rentouttava hetki lapsen kanssa. Sivele öljy rauhallisin liikkein vaikka jalkapohjiin tai käsiin – kysy lapselta, mikä tuntuu hyvältä. Tämä hierontaöljy on annosteltu hellävaraiseksii, se vaikuttaa rauhoittavasti, taspainottavasti ja antaa rauhallisen  unen.

Huom:  kuten kaikki sitrusöljyt, hapettuu myös mandariiniöljy hyvin nopeasti. Se tarkoittaa että öljy pitäisi käyttää vuoden sisällä eikä ole enää sen jälkeen  suositeltavaa iholle, ei kylpyvedessä, eikä varsinkaan herkkäihoisille.

Tuotenumero:

10202 – €7,50 / 10ml

10064 – €13,00 / 20ml

Tiedot perustuvat alan kirjallisuuteen.  Vinkit eivät korvaa käyntiä lääkärissä.
Lisää tietoa eteerisistä öljyistä alan kirjallisuudesta sekä koulutetuilta aromaterapeuteilta sekä aromaneuvojilta.


JAA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *