Luonnollinen Calophyllum (luomu), Tamanu Calophyllum inophyllum

Päivi BlöchlKasviöljyt, YleistäLeave a Comment

Luomulaatuinen Calophyllum (kontrolloidusta luonnonmukaisesta viljelystä) saadaan korkeahkon Calophyllum inophyllum-lehtipuun hedelmistä. Pallomaisten, kooltaan noin 4 cm hedelmien ydin sisältää 40-60% öljyä. Kun hedelmä puristetaan, 14-20% sen sisältämistä hartseista liukenee öljyyn lisäten sen aromaattisuutta ja vaikuttavuutta.

Puu on kotoisin Intian valtameren alueelta ja tunnetaan saarten asukkaiden keskuudessa ihmelääkkeenä, esim. paikallisten haavan hoidossa, koska sillä sanotaan olevan ainutlaatuinen kyky muodostaa uutta kudosta lisäämällä terveen ihon muodostumista ja nopeuttamalla paranemista. Kirjallisuus kertoo öljyn olevan tehokas bakteereja ja viruksia vastaan.

Calophyllumia käytetään ihosairauksiin, joissa muodostuu mätää, koska se stimuloi fagosytoosia eli solunsyöntiä. Sitä voidaan käyttää myös aknen, ihottumien ja tulehduksellisten ihosairauksien hoidossa.

Kurt Schnaubelt ja Eliane Zimmermann suosittelevat tätä öljyä vyöruusun hoitoon yhdistettynä virusten vastaisiin eteerisiin öljyihin. Öljyllä sanotaan myös olevan antikoagulanttiominaisuus (verenohentaja; estää veren hyytymiseen johtavia kemiallisia reaktioita )minkä vuoksi se on erityisen suositeltava suonikohjuille ja peräpukamille.

Tuotenumero:
Bio913 – € 25,00 / 30ml

Tiedot kirjallisuudesta. Kysy lisää feelingin aromaneuvojalta tai aromaterapeutilta.


JAA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *