Hampunsiemenöljy, luonnollinen, luomu (Hanfsamenöl nativ bio) (Cannabis sativa)

Päivi BlöchlKasviöljytLeave a Comment

Latinalainen nimi: Cannabis sativa

Kotimaa: Itävalta

Jo Hildegard von Bingen kuvasi aikoinaan teoksissaan hamppuöljyn tehokkaita vaikutuksia. Hamppu on tehokas kulttuurikasvi, sekä terapeuttisena aineena lääketieteessä, että hyvin tehokkaana aineena luonnonkosmetiikassa.

Hamppuöljy tuotetaan hamppukasvin siemenestä kylmäpuristamalla. Tämä öljy on tervetullut lisä myös ruokavalioomme. Hamppuöljy on ainoa ruokaöljy, joka sisältää gamma-linoleenihappoja ja sitä voidaan käyttää normaalin ruokavalion kanssa. Vastavaikutuksia ei tunneta, hamppuöljyä voidaan antaa myös pienemmille lapsille.

Öljyn ihana pähkinämäinen maku antaa kaikkiin salaatteihin aivan omanlaisensa aromin. Sen makua  voidaan  verrata kurpitsansiemenistä puristettuun öljyyn mutta monet gourmet- keittiön kannattajat väittävät, että feelingin hamppuöljyn (tuotetaan biologisesti ) maku on voittamaton. Hamppuöljyä ei saa kuumentaa, etteivät tärkeät ravintoaineet katoa.

Ulkoisesti käytettynä hamppuöljyä pidetään salaisena aseena kuivan ja hilseilevän ihon hoidossa. Se tekee ihosta pehmeän ja ravitsee sitä tärkeillä aineosilla. Laimentamattona sitä voidaan käyttää tehokkaasti psoriasikseen, neurodermiitikseen ja ekseemoihin. Vartalolle käytettynä hamppuöljy kannattaa laimentaa 1:1 manteliöljyyn.

Tuotenumero:

12025 – € 7,00 / 50ml

12026 – € 14,00 / 100ml

Tiedot perustuvat alan kirjallisuuteen. Vinkit eivät korvaa käyntiä lääkärissä. Lisää tietoa eteerisistä öljyistä alan kirjallisuudesta sekä koulutetuilta aromaterapeuteilta sekä aromaneuvojilta.


JAA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.