Kookosöljy bio (Cocos nucifera)

Päivi BlöchlIhonhoito, Kasviöljyt, Vartalo- ja hierontaöljytLeave a Comment

Latinalainen nimi: Cocos nucifera

Alkuperä: Filippiinit

Kookospalmun ( Cocos nucifera) löytää lähes jokaiselta trooppiselta rannikolta. Kookosöljyn tuotantoa varten kookospähkinä halkaistaan ja kookosliha (Kopra) kuivatetetaan, puhdistetaan, pienennetään hiutaleiksi ja öljy puristetaan.

Kookosöljy on huoneenlämmössä kiinteää ( sulamisaste on noin 23-26 astetta ) joten siitä saadaan helposti valmistettua  vartalovoide tai sitä voidaan  käyttää sellaisenaan kauneudenhoitoon, vauvaiästä vanhempaan ihoon. Kookosöljy soveltuu erityisesti halkeileville, kuiville ihoalueille ja se tuntuu auringonoton jälkeen viileältä iholla. Kookosöljy ravitsee sekä rauhoittaa ihoa. Etelä-Amerikassa ja Aasiassa käytetään kookosöljyä myös hiuksissa.

Kookosöljy sopii hyvin sekoitettavaksi eteeristen öljyjen kanssa, kuten jasmiinin, ruusun, champackan, nerolin tai tuberoosan kanssa. Mielikuvituksella  ei ole rajoja!

Vilvoittavana, suojaavana sekä tasapainoittavana pidettyä kookosöljyä käytetään myös atooppisen ihon ja hermostoperäisten ihotulehdusten hoidossa. Tutkimukset ovat osoittaneet että kookosöljy vaikuttaa kehossa parasiitteja poistavasti, on aktibakteerinen ja voi jopa taistella sairaudenaiheuttajia vastaan.

Myös urheilijat pitävät kookosöljyä hyvänä vaihtoehtona ruokavaliossaan, koska se on hyvä energian lähde.

Ruoanlaitossa kookosöljy on erittäin arvokas koska se kestää hyvin kuumuutta eikä sen rasvahappojen ainesosat muutu lämmitettäessä. Varsinkin leipomisessa ja paistamisessa, esim. Wok-pannussa, sen käyttöä suositellaan. Kookosöljy antaa ruoalle hienostuneen aromin.

Tuotenumero:

Bio921 – €8,80 / 200gr lasipurkissa

Bio926 – €19,80/ 650 g lasipurkissa

Tiedot perustuvat alan kirjallisuuteen. Vinkit eivät korvaa käyntiä lääkärissä.
Lisää tietoa eteerisistä öljyistä alan kirjallisuudesta sekä koulutetuilta aromaterapeuteilta sekä aromaneuvojilta.


JAA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *