Katajanmarja (Wacholderbeerenöl) Juniperus communis

Päivi BlöchlEteeriset öljytLeave a Comment

Kataja (Wacholder) on pieni puu ja kuuluu kasvitieteellisesti sypressien perheeseen (Cupressaceae).

Jo vanhat germaanit arvostivat katajan puhdistavaa voimaa ja torjuivat pahat henget  poltettujen katajan oksien savulla. Eteerinen katajaöljy vaikuttaa kehoa, mieltä ja sielua puhdistavasti. Se antaa voimaa voimattomalle ja energian puutteessa oleville mutta samanaikaisesti tasapainottaa stressin ja jännityksen vaivatessa.

Eteerinen katajaöljy tuotetaan oksista tai marjoista vesihöyrytislaamalla. Katajan puhdistava voima sopii esimerkiksi huoneilman desinfiointiin, samalla kun se vapauttaa läsnäolijoita mielen ja sielun tasolla vanhoista tavoista ja negatiivisista ajatuksista. Kehossa se puhdistaa koko elimistöä – se vaikuttaa diureettisesti, kuonaa ja myrkkyjä poistaen. Katajanöljy on myös tehokas apuri taistelussa selluliittia vastaan. Eteerinen katajaöljy tunnetaan myös sen antiseptisesta, lämmittävästä ja jännitystä poistavasta vaikutuksestaan – se tekee hyvää reumasta, kihdistä, noidannuolesta ja muista jännitystiloista kärsiville. Myös ihon tulehduksissa kuten ekseemoissa, aknessa ja haavoissa voi katajaöljy tuoda helpotusta.  Tieteelliset tutkimukset todistavat eteerisen katajaöljyn bakteerien  ja sienten vastaisen vaikutuksen.

Yksi katajaöljyn pääindikaatioista on virtsateiden tulehdukset kuten esim. virtsarakon tulehdus sekä myös kuukautisista aiheutuvat vaivat.

Kontraindikaatiot: Raskaana oleville ei suositella katajaöljyn käyttöä –  ainoastaan lääkärin valvonnassa.

Resepti-idea: Vartaloöljy lihasjännitykseen
20 ml manteliöljyä
10 ml mäkikuismaöljyäl
7 tippaa eteeristä katajaöljyä
2 tippaa eteeristä laakerinlehden öljyä
1 tippa eteeristä inkivääriöljyä
2 tippaa eteeristä Cajeput-öljyä

Tätä sekoitusta suositellaan käytettäväksi päivittäin, se tekee hyvää lihaskivuissa sekä niskan ja hartioiden alueen jännitystiloissa

Tuotenumero:

10681 – €14,50 / 5 ml

Tiedot perustuvat alan kirjallisuuteen. Vinkit eivät korvaa käyntiä lääkärissä. Lisää tietoa eteerisistä öljyistä alan kirjallisuudesta sekä koulutetuilta aromaterapeuteilta sekä aromaneuvojilta.


JAA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *