Kaktusviikunan luonnollinen bio-öljy (Kaktusfeigenkernöl nativ bio)

Päivi BlöchlIhonhoito, KasviöljytLeave a Comment

Kasvitieteellinen nimi: Opuntia ficus indica L.
Kasviperhe: Kaktuskasvit (Cactaceae)
Kotimaa: Marokko
Tuotanto: 1. Kylmäpuristus siemenistä
Kategoria: Vaikuttava kasviöljy
Käyttö: sisäisesti ja ulkoisesti
Säilyvyys: noin 12 kuukautta
Väri: keltainen- vihreä
Maku/tuoksu: kevyen öljymäinen
CAS-No. 90082-21-6

Kaktusviikuna (Opuntia ficus indica) kuuluu kaktuskasvien perheeseen, „ficus-indica“ tarkoittaa „intialainen viikuna“. Kaktuksen hedelmät ja nuoret versot ovat syötäviä ja hyvin pidettyjä meksikolaisessa keittiössä. Muuten, kaktusviikuna valittiin Saksassa, Itävallassa ja Sveitsissä vuoden 2019 kaktukseksi!

KASVITIEDE | Kaktusviikunapuu kasvaa pensasmaiseksi, jopa puumaiseksi ja voi olla jopa 6 metrinen. Sen viikunat ovat munanmuotoisia tai pitkähköjä, jopa 60 cm pitkiä ja 10-25 cm leveitä. Sen piikit ovat huomaamattomia ja lähes olemattomia. Munanmuotoiset, pitkänomaiset, keltavihreät, oranssit tai punaiset hedelmät ovat 6-10 cm pitkiä. Hedelmä voidaan syödä siemenineen ja on maultaan makean-hapan. Hedelmä syödään raakana tai sitä käytetään vihannesten tapaan tai siitä valmistetaan marmelaadia tai likööriä.

TUOTANTO | Hedelmät kerätään heinäkuun lopusta syyskuuhun asti. Pienet siemenet erotellaan hedelmälihasta, ne pestään hellästi ja kuivatetaan auringossa. Luonnollinen bio-laatuinen kaktusviikunanölky tuotetaan kylmäpuristuksella.
25-30 kg määrään siemeniä tarvitaan 1000 – 1200 kg kaktusviikunoita ja niiden kerääminen on hankalaa työtä. 1 litran tuottoon luonnollista bio-kaktusviikunanöljyä tarvitaan noin 30 tuntia käsityötä.
Meidän tarjoamamme kaktusviikunanöljy on parasta laatua, 100% luonnonpuhdasta, hellästi kylmäpuristettua, biologisesti kontrolloitua, sertifioitua ja fair trade-tuotettua.

Tärkeä huomautus: Korkealaatuista kaktusviikunaöljyä ei saa verrata huomattavasti halvempaan ja huonompi laatuiseen kaktusöljyyn tai kaktuskukan öljyyn, joka tuotetaan laittamalla kukat öljyyn jotta niistä irtoaa tiettyjä aineosia mutta sitä ei missään nimessä voi laadultaan verrata kaktusviikunasta tuotettuun öljyyn.

Aineosat: Kaktusviikunaöljy sisältää suuren määrän kaksinkertaisesti tyydyttämättömiä linolihappoja (n. 63%), yksinkertaisesti tyydyttämättömiä Omega-9-rasvahappoja (noin 15%) samoin kuin tyydyttyneitä rasvoja. Erityisen maininnan ansaitsee sen korkea määrä erilaisia tocopheroleja, joilla on voimakas antioxidatiivinen vaikutus samoin kuin tasapainottava vaikutus tuotteessa. Tiedot: feelingin analyysi, maaliskuu 2019.

Luonnollisen bio-kaktusviikunasiemenöljyn kosmeettisia vaikutuksia:
– Suojaa vapailta radikaaleilta
– Saa solun uudistumisen käyntiin, hoitaa ihoa
– Suojelee ihon liian aikaiselta vanhenemiselta
– Vaikuttaa ihoa uudistavasti ja elävöittävästi
– Kiinteyttää ihoa ja edistää ihon verenkiertoa
– Tukee ihon elastisuutta ja kimmoisuutta
– Ihanteellinen silmän ympärysten renkaisiin, varjoihin ja iän myötä tuleviin läikkiin
– Tasoittaa ryppyjä silmien ympärillä
– Sopii kaikille ihotyypeille ja varsinkin vaativalle, iäkkäämmälle iholle

Luonnollinen bio-kaktusviikunasiemeöljy luonnonkosmetiikassa – SE öljy!!! Anti-Aging-Öljy joka vaikuttaa sekä iholle että hiuksille

Ihonhoidossa sitä suositellaan kypsälle, kuivalle iholle koska se vaikuttaa uudistavasti, elävöittävästi ja kiinteyttävästi. Se edistää ihon terveyttä ja estää ihon ennenaikaista vanhenemista. Öljyä käytetään kasvojen hoitoon, kaulan ja dekolleteen alueelle mutta myös käsien hoidossa sitä voi käyttää tipoittain valituille alueille. Luonnonkosmetiikkatuotteelle riittää 10 % annostelu.

Luonnollinen hiustenhoito – levitetetään pieni määrä kuiviin ja katkenneisiin latvoihin ja öljy antaa hiuksille terveyttä ja kiiltoa. Vinkki: sopii myös parran hoitoon!

Myös kynsien hoitoon sopii kaktusviikunanöljy hyvin. Kuivat, halkeilleet, katkenneet kynnet saadaan kuntoon tällä öljyllä. Säännöllisesti kynsinauhoihin hierottuna se tekee kynsistä vahvat ja hoidetut.

Kaktusviikunansiemenöljyä voidaan käyttää myös aromakeittiössä, ruokien, salaattien, smoothien hienostuneessa maustamisessa. Tipoittain ruokiin lisättynä se antaa niille kallisarvoisen aromin.

Tuotenumero:
bio954 – € 29,80 / 20ml

Lähde: Valmistajan tiedot, wikipedia, kirja: Kraft der wertvollsten Pflanzenöle, feelingin analyysi maaliskuu 2019


JAA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.