Italianolkikukka, Immortelle (Strohblume) Helichrysum italicum

Päivi BlöchlEteeriset öljytLeave a Comment

Immortelle, italianolkikukan eteerinen öljy, tunnetaan erityisen tehokkaana tulehduksen poistajana, viruksia vastaan ja kudoksia kiinteyttävänä öljynä.

„ÖLJY MUSTELMIA VASTAAN“ tai kurry-yrtti, immortelle on korvaamaton urheilijoille sekä perheille, joissa on aktiivisia, liikkuvia lapsia. Mielialaan Immortelle auttaa poistaen ongelmia sisäisestä keskuksesta ja vapauttaen kehoa, mieltä ja sielua henkisistä taakoista.

Italianolkikukka kukkii koko Välimeren alueella. Se kasvaa kuivalla ja kivisellä maalla parhaiten, samoin kuin rannikonläheisyydessä, mutta myös vuorilla. Sen kasvitieteellinen nimi „Helichrysum italicum“ tarkoittaa „italialaista auringonkultaa“, joka kuvaakin kasvia hyvin. Saksankielinen nimi tarkoittaa kuolematonta, nimi kuvaa hyvin kasvia joka selviää hienosti vaativissakin olosuhteissa.

Eteerinen immortelleöljy tuotetaan vesihöyrytislauksessa kasvin pienistä, auringonkeltaisista kukista. Se tuoksuu hyvin yrttimäiselle mutta myös kukkaiselta. Tuoksu muistuttaa  kävelyretkeä Adrian– meren rannoilla, missä ilma on kuivaa, kuumaa ja tuoksuu yrttimäiselle. feelingin immortelleöljy on villistä immortellesta eli kukat kasvavat villinä luonnollisessa ympäristössään ilman minkäänlaista viljelyä, lannoittamista tai muita ihmisen käden kautta käytettäviä apukeinoja.

Immortellen eteerisellä öljyllä on tehokas vaikutus sekä kehoon että mielialaan. Sitä käytetään mustelmia vastaan (hematoomat), jotka voivat muodostua onnettomuudessa. Urheiluonnettomuudet kuten nyrjähdykset, revähdykset tai venähdykset, jotka hoidetaan välittömästi immortelliöljyllä, säästyvät mustelmilta ja kovalta kivulta sekä muilta seurauksilta. Immortellea voidaan käyttää myös hierontaöljynä laimennettuna kasviöljyyn (2-3%:na sekoituksena) tai hätätapauksessa sitä voidaan jopa tiputtaa iholle 1 tipan verran laimentamattomana. Immortelleöljy vaikuttaa tulehdusta poistavasti, soluja uudistavasti, viruksia vastaan, kramppeja poistavasti ja rauhoittavasti.

Vilkkaat lapset perheessä saattavat usein kärsiä kolahduksista, tippumisista ja muista pienistä onnettomuuksista – näissä tilanteissa immortelleöljy on tehokas apuri ja kivun lievittäjä. Se on hyvin tehokas apuri myös haavoihin ja ihoa uudistamaan.

Immortelleöljy auttaa myös ihon ja haavojen paranemisessa vaikka kyseessä ei olisikaan tuore arpi vaan „vanha loukkaantuminen“. Kovettuneet  ja vanhat arvet voidaan myös käsitellä immortelleöljyllä.

Sielun tasolla  immortelle on myös hämmästyttävä öljy, Traumat ja sisäiset loukkaantumiset ja arvet on usein helpompi käsitellä kun käyttää immortellen öljyä. On kuitenkin hyvä tietää että immortellea käytettäessä mieli ja tunteet voivat reagoida vahvasti . Jos immortelleöljyä käytetään täten terapeuttisesti, se pitää aina tapahtua terapeutin ja asiakkaan yhteistyössä, jotta mahdollisessa tunnekuohussa apu on lähellä.

Eteerinen immortelleöljy vaikuttaa hyvin maadoittavasti mutta ei kuitenkaan ole raskas. Se vapauttaa sekä kehon että mielen vanhasta taakasta. „Näen pelkoni ja päästän niistä irti“ – sanotaan Samelin ja Krämerin Aromaterapiakirjassa immortellen kohdalla.

Immortelle sopii hyvin sitruunatuoksuihin, kuten mandariiniin, greppiin sekä myös Ylang Ylangiin, Cistroseen, Verbenaan jne.

Maadoittava sekoitus meditatiiviseen hetkeen (tuoksulamppu)

3 tippaa villiä immortellea (Immortelle Wildwuchs)

2 tippaa cistrosea

3 tippaa greippiä

1 tippaa frankinsensiä

Kasvoille tehty spray epäpuhtauksia ja aknea vastaan

50 ml laventelihydrolaattia

10 tippaa villiä immortellea (Immortelle Wildwuchs)

Käytetään päivittäin sekä aamulla että illalla, suihkutellaan kasvoihin (silmät suljettuna) ja iho kuivataan sen jälkeen kasvopyyhkeellä.

Hierontaöljy urheilussa tapahtuneisiin loukkaantumisiin (Venähdykset, turvotukset, rasitusvammat)

20 ml mäkukuismanöljyä (Johanniskrautöl)

20 tippaa villiä immortellea (Immortelle Wildwuchs)

10 tippaa villiä laventelia (Lavendelöl Wildwuchs)

5 tippaa kistusta (Cistrose)

Tuotenumero:

10230 – € 9,80 / 1 ml

10251 – €45,00 / 5 ml

Tiedot perustuvat alan kirjallisuuteen. Vinkit eivät korvaa käyntiä lääkärissä. Lisää tietoa eteerisistä öljyistä alan kirjallisuudesta sekä koulutetuilta aromaterapeuteilta sekä aromaneuvojilta.


JAA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *