Ho-puun öljy, linalool (Ho-Holzöl, Ct. Linalool) Cinnamomum camphora

Päivi BlöchlEteeriset öljytLeave a Comment

Luonnonpuhdas eteerinen Ho-puun öljy on hyvin harvinainen ja sen vuoksi tästä hienosta eteerisestä öljystä löytyykin vain harvakseltaan tietoa.

Eteerinen Ho-puun öljy tuotetaan kamferipuun puuosasta vesihöyrytislauksella. Eteerinen öljy tuoksuu raikkaalta ja yrttimäiseltä. Tämän miedon eteerisen öljyn pääaine on linalooli ( max. 95% valmistajan mukaan). Tämä monoterpeeni on aineosana hyvin monissa eteerisissä öljyissä ja vaikuttaa tutkimusten mukaan psyykessä stressiä vähentävästi ja mielialaa kohottavasti. Ho-puun eteeristä öljyä käytetäänkin sen vuoksi hermostuneisuuteen, stressiin, pelkoihin sekä masentuneisuuteen.

Kehossa eteeristä Ho-puun öljyä käytetään hengitysteiden tulehduksissa, vilustumisessa, yskässä ja kurkkukivussa koska se vaikuttaa voimakkaasti antibakteerisesti ja stimuloi täten vastustuskykyä.

Ho-puun öljy on aineosiltaan hyvin samanlainen kuin eteerinen ruusupuun öljy, jota ei ekologisista syistä enää suositella käytettäväksi. Ho-puun öljy tuoksuu samanlaiselta kuin ruusupuun öljy ja se näyttäisi myös vaikuttavan hyvin samalla lailla.

Eteerinen Ho-puun öljy on hyvin mieto ja hyvin sopiva lähes kaikille. Se sopii hyvin myös huoneilman tuoksutukseen ja aromahoitohin.

Aromavinkki tuoksulamppuun:

Mieto sekoitus lasten nuhaan ja vilustumisoireisiin:

2 tippaa eteeristä Ho-puun öljyä

2 tippaa eteeristä Eukalyptus staigeriana-öljyä

Tuotenumero:

10502 – €8,50 / 10ml

Tiedot: kirjallisuudesta Kuvalähde: www.wikipedia.org; Alkuperäisomistus: Dodshe

Tiedot perustuvat alan kirjallisuuteen. Vinkit eivät korvaa käyntiä lääkärissä. Lisää tietoa eteerisistä öljyistä alan kirjallisuudesta sekä koulutetuilta aromaterapeuteilta sekä aromaneuvojilta.


JAA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *