Laventeli, hieno (Lavendelöl fein)(Lavandula angustifolia

Päivi BlöchlEteeriset öljytLeave a Comment

Hieno laventeli (Lavendelöl fein) (Lavandula angustifolia)

Eteerinen laventeliöljy on yksi monipuolisimmista öljyistä aromaterapiassa. Se on myös yksi niistä harvoista eteerisistä öljyistä, joita voi käyttää tipoittain suoraan iholle (esim. palovammoissa tai hyönteisten pistoissa). Laventeliöljyn tiedetään rauhoittavan, poistavan tulehdusta sekä tappavan bakteereita. Sen vuoksi sen käyttöalue on hyvin laaja.

Laventeli tasapainottaa – toisaalta se voi johtaa hyvään uneen ja rauhoittaa mutta myös antaa voimaa heikkouteen, tilanteesta riippuen. Näin laventelia käytetään myös aromahoidoissa sekä vanhusten hoidossa. Laventeli vaikuttaa tasapainottavasti sekä mieleen että kehoon.

Englannissa tehdyt tutkimukset (lääketieteellinen) osoittavat: Kun laventelin tuoksua käytettiin huoneilmassa, väheni unilääkkeiden  käyttö huomattavasti. Laventeli on siis kelpo vaihtoehto nukkumisongelmissa, se rauhoittaa sekä edistää unentuloa.

Laventeli on erittäin hellävarainen eteerinen öljy, jota voidaan huoletta käyttää myös lapsille, vanhuksille sekä herkille ihmisille, myös ihon- sekä hiustenhoidossa. Aito laventeliöljy sopii kaikille ihotyypeille, mutta eniten siitä on hyötyä nuorelle, rasvaiselle iholle (myös ongelmaiholle).

Laventeli on myös suositeltava itsepintaisten ongelmien, kuten esim. sienen hoidossa. Olipa kyseessä ihosieni, jalkasieni tai sieni vaginassa, laventeli on hyvin lempeä mutta kuitenkin tehokas. Myös yskä, päänsärky ja vilustumisen oireet ovat suositeltavia laventelin käyttöalueita.

Laventelia voidaan käyttää huoneilman tuoksuttamiseen, inhalaatiossa, kääreissä, vartalo- sekä kylpyöljynä.

Tämä erityisen laadukas Hieno laventeliöljy tulee Ranskasta, Vauclusen alueelta joka on kuuluisa nimenomaan hyvin parantavasta ja hienosta laventelistaan.

Laventelin historiaa: Laventeliöljyllä on suuri merkitys ns. uudessa aromaterapiassa. Ihmiset ovat jo vuosituhansia käyttäneet kasveja ja kasvien sisältämiä ainesosia tuottaakseen itselleen hyvää oloa. Kuitenkin aromaterapian uuden tulemisen sanotaan käynnistyneen kemistin ja parfymöörin, René Maurice Gattefossén (1881-1959) työn ansiosta. Hänen työskennellessään laboratoriossaan tapahtui onnettomuus, joka vahingoitti hänen ihoaan niin että ihoon tuli isoja palovammoja. Taru kertoo että Gattefossé olisi työntänyt kätensä laventeliöljyämpäriin, jonka vieressä hän seisoi ja tämä laventeliöljy sai haavat paranemaan erittäin nopeasti. Aivan näin jännittävä tarina tuskin todellisuudessa oli mutta tarinan ydin pitää paikkansa. Todellisuudessa Gattefossé tiesi tarkalleen, mitä teki. Hän oli jonkin aikaa työskennellyt aidon eteerisen laventeliöljyn parissa ja tiesi sen ominaisuuksista: laventeliöljy edistää ihon uusiutumista haavoissa sekä tappaa bakteereita. Hän käytti täysin tietoisesti laventeliöljyä palovammojensa hoitamiseen ja tulokset puhuivat puolestaan. 1973 hän julkaisi tutkimustuloksensa ”Aromatherapie” jossa käsitellään eteeristen öljyjen vaikutuksia.

Lisää tietoa eteerisistä öljyistä alan kirjallisuudesta, lääkäriltä sekä koulutetuilta aromaterapeuteilta sekä aromaneuvojilta.

Tuotenumero:

10162 – € 13,50 / 10ml


JAA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *