Helokkiöljy, luomu CO2 EX (Nachtkerzensamenöl bio CO2 EX) (Oenothera biennis)

Päivi BlöchlKasviöljytLeave a Comment

Helokkiöljy, bio CO2 EX (Nachtkerzensamenöl bio CO2 EX) (Oenothera biennis)

YLEISTÄ | Öljyt ja rasvat syntyvät kasvin fotosynteesissä ja ovat kasvin aineenvaihdunnan tuotteita. Helokkiöljyn suositut, tyydyttämättömät rasvahapot sijaitsevat siemenen sisällä. Yleisesti ottaen rasvahapot palvelevat kukkaa hyönteisten houkuttelijoina sekä energiapankkeina. Näistä energiapankeista hyötyy myös ihminen sillä me tarvitsemme näitä moninkertaisesti tyydyttämättömiä rasvahappoja aineenvaihduntaamme varten mutta kehomme ei pysty niitä itse tuottamaan.

Helokkiöljy sisältää 75,6 % linolihappoja (kaksinkertaisesti tyydyttämättömiä), 8,3 % Gamma‐linoleenihappoja (kolminkertaisesti tyydyttämättömiä) sekä 7,3 % öljyhappoja (kertatyydyttämättömiä). Gammalinoleenihappo on erityisesti tunnettu tulehdusvastaisista ominaisuuksistaan. Se vaikuttaa myös erittäin positiivisesti erilaisissa ihosairauksissa ja säätelee hormonitasapainoamme.

ULKOINEN KÄYTTÖ | Helokkiöljyn käyttöalueet ovat hyvin moninaiset. Se auttaa ihoa säilyttämään kosteutensa ja sitä suositellaankin erityisesti kuivalle iholle ja ryppyjen muodostumista vastaan. Sitä käytetään menestyksellisesti myös akneen, ekseemoihin, atooppiselle iholle, hilseilevälle ja hauraalle iholle , samoin kynsien ja huulten hoidossa.

Ihonhoitoöljy neurodermiitikoille / atooppiseen ekseemaan / kuivalle iholle:

70 ml manteölöljyä  (Prunus dulcis)

20 ml Helokkiöljyä (Oenothera biennis)

10 ml Hampunsiemenöljyä (Cannabis sativa)

15 tippaa laventelia (Lavandula angustifolia)

10 tippaa ruusugeraniumia (Pelargonium graveolens)

5 tippaa citrosenöljyä (Cistus ladandifer)

5 tippaa immortellea (Helicrysum italicum)

SISÄINEN KÄYTTÖ | Lisäravinteena sen sanotaan vahvistavan vastustuskykyä, varsinkin allergioissa, kuukautisvaivoissa, vaihdevuosissa ja hedelmättömyydessä. Myös raskauden aikana ja varsinkin imetysaikana tämä öljy on erittäin suositeltava lisäravinne.

Sisäiseen käyttöön suositellaan ainoastaan bio-laatuisia öljyjä samoin kuin öljyjä kontrolloidusta tuotannosta. feelingin helokkiöljy on bio-laatuinen ja se tuotetaan CO2-uuttamisen avulla jolloin tuotannosta ei jää haitallisia jäämiä öljyyn – öljy sopii siis loistavasti sekä ulkoiseen että sisäiseen käyttöön.

Suositeltava käyttö sisäisesti: 4‐8 viikkoa, 2 x ½ tl viikossa.

Tämä öljy on tuotettu kovapainemenetelmällä ja sen vuoksi se säilyy vähintään 2 vuotta.

Tuotenumero:

Bio924 –  €9,50 / 20ml

Bio945 – €17,80 / 50ml

Tiedot perustuvat alan kirjallisuuteen. Vinkit eivät korvaa käyntiä lääkärissä.
Lisää tietoa eteerisistä öljyistä alan kirjallisuudesta sekä koulutetuilta aromaterapeuteilta sekä aromaneuvojilta.


JAA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *