Hedelmäinen sitruunatorttu jatkamaan kesää kotona vielä pari päivää – ohessa resepti – nautiskele, aurinkoista päivänjatkoa!
AINEET:
TAIKINA:
250 g jauhoja
70 g koivusokeria
125 g voita (jääkaapista)
1 kananmuna
hitunen luonnon merisuolaa
5 tippaa feelingin vaniljaöljyä
SITRUUNA-TÄYTE:
2 munaa
150 g koivusokeria
500 g Ricotta-juustoa
yhden luomusitruunan mehu
8 tippaa eteeristä bio-sitruunanöljyä
VALMISTUS:
Taikina-aineista tehdään taikina, se kaulitaan levyksi ja levitetään öljytyn vuoan pohjalle.
Täytettä varten vatkataan munat ja sokeri vaahdoksi, siihen lisätään ricotta-juusto pieninä annoksina kerrallaan, sekä sitrunnan mehu ja eteerinen bio-sitruunaöljy.
Täyte levitetään tasaisesti vuokaan ja laitetaan lämpöiseen uuniin ylä-alalämmölle 175 asteeseen 40 minuutiksi. Lopuksi lämpöä lisätään 200 asteeseen ja paistetaan vielä 15-20 minuuttia.
Anna jäähtyä astiassa ja koristele tuoreilla sitruunaviipaleilla.