Greippi, luomu (Grapefruitöl bio) Citrus paradisi

Päivi BlöchlEteeriset öljyt, YleistäLeave a Comment

Greippi kuuluu sitruunan, appelsiinin ja mandariinin kanssa Ruutakasvien-heimoon. Tutkijat olettavat, että greippi on pomelon ( Citrus maxima ) ja appelsiinin ( Citrus sinensis ) risteytys. Puristamisen ja linkouksen jälkeen greipistä saadaan eteeristä öljyä. Eteeristä öljyä sisältävät öljykapselit ovat  greipin kuoressa kiinni ja ne voidaan nähdä paljain silmin! Greipin kotimaita ovat lähes kaikki subtrooppiset maat mutta erityisesti USA:sta löytyy todella isoja plantaaseja, jotka ovat täynnä greippipuita. Greipin hedelmäliha maistuu hyvin karvaalta – sen vuoksi ihmiset usein ihmettelevät greipin hedelmällistä, piristävää tuoksua, joka öljyä tuoksutettaessa vyöryy ilmoille pullosta.

PSYYKE: Eteerinen luomulaatuinen greippiöljy on rentouttava, innostava tuoksu, joka sopii hyvin huoneilman tuoksutukseen. Emotionaalisella tasolla sitä käytetään mielialan parantamiseen, ahdistukseen ja pelkoihin. Se sopii loistavasti käyttöön stressaavan päivän jälkeen. Greippi välittää onnellisuutta, elämäniloa ja auringonpaistetta – ihanteellinen rentoutumiseen ja nauttimiseen!
Myös lapset rakastavat greipin hedelmällistä ja raikasta tuoksua ja sitä voi käyttää tasapainottavana ja stimuloivana tuoksuna lukemista ja oppimista varten.
Eteerisellä greippiöljyllä on stimuloiva vaikutus endorfiinien, ihmisen ns. onnellisuushormonien, vapautumiseen. Siksi se on ihanteellinen masennustiloihin ja mielialan muutoksiin.

KEHO: Ihonhoidossa greipillä on supistava vaikutus taistelussa selluliittia vastaan. Greippiöljyn säännöllisellä käytöllä ja intensiivisellä levityksellä iholle on kiinteyttävä vaikutus ja se vähentää niin kutsuttua appelsiini-ihoa! Lisäksi hedelmäinen tuoksu loihtii hymyn jokaiseen kasvoihin.

”Aurinko kutittaa nenänpäätä”
Resepti-idea tuoksulyhtyyn / huoneilman tuoksutukseen:
3 tippaa luomulaatuista greippiöljyä (Grapefruitöl bio)
1 tippa ruusugeraniaa (Rosengeranienöl)
2 tippaa sitruunamyrttiä (Zitronenmyrtenöl)

”Hyvästi appelsiini-iho!”Ihoa kiinteyttävä hoitoöljy 
40 ml manteliöljyä (Mandelöl)
10 ml macadamianpähkinäöljyä (Macadamia-Nussöl)
10 tippaa luomulaatuista greippiöljyä (Grapefruitöl bio)
5 tippaa luomulaatuista appelsiiniöljyä (Orangenöl bio )
4 tippaa luomulaatuista rosmariiniöljyä (Rosmarinöl bio)
4 tippaa luomulaatuista katajanmarjaöljyä ( Wacholderbeerenöl bio)

Huomautus: Eteerisellä greippiöljyllä voi olla ihoa valoherkistävä vaikutus. Greippiöljyn iholle levityksen jälkeen sinun tulisi välttää voimakasta auringonvaloa.

Tuotenumero:

Bio028 – € 9,90 / 5ml

Tiedot kirjallisuudesta.


JAA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *