Frangipani Absolue jojobaan laimennettuna (Frangipani Absolue 10:90 in Jojoba)

Päivi BlöchlEteeriset öljytLeave a Comment

Frangipani-kukka

Frangipani on kukka joka on oletettavasti alkujaan lähtöisin Keski-Amerikasta sekä Karibian alueelta. Tänä päivänä tämän pienen puun löytää koko trooppiselta alueelta. Myös Euroopassa frangipania arvostetaan kukkana ja myös tuoksufanien keskuudessa. Tämä pieni puu voi kasvaa 3 metrin korkuiseksi ja se rakastaa lämpimiä seutuja. Frangipani tunnetaan myös nimillä „vahakukka”, plumeria, flor de Cebo sekä temppelipuu. Aasiassa frangipanin kukat ovat pyhiä ja symbolisoivat kuolemattomuutta. Sen vuoksi näitä kukkia käytetään paljon uhrilahjoina. Kukkien värivalikoima ulottuu viattoman valkoisesta voimakkaan keltaiseen mutta myös vaalean – ja tummanvaaleanpunaiseen. Ihanat kukat tuoksuvat hyvin voimakkaasti eksoottiselta ja muistuttavat useita ihmisiä heidän Aasian lomistaan.

„ Muistelen niin mielelläni Balia – siellä frangipanin kukat olivat ympärilläni joka päivä. Tämä paratiisimainen tuoksu kutsuu rentoutumaan ja unelmoimaan” Julia Mähr, feeling.

Frangipani-Absoluen vaikutus │ Kukkien Absolue-tuoksut saavat yleisesti ottaen kantajansa tuntemaan itsensä aistilliseksi sekä naiselliseksi. Tämän vuoksi juuri naiset rakastavat frangipania ja muita kukkaistuoksuja. Frangipanin „käpertyvä” tuoksu tukee naisellisuutta, vaikuttaa mielialaa kohottavasti ja rentouttavasti.

Frangipani-Absoluen aineosat │ Aromaterapeutit käyttävät mielellään frangipania psyykkisen aromaterapian muodossa. Frangipani-Absolue sisältää mm. aromaattisten estereiden kuten Bezylbenzoat (sukupuoliviettiä kiihottava aineosa ) ja Benzylsalicylaatin lisäksi monoterpeenialkoholia kuten linaloolia (vaikuttaa rentouttavasti) sekä geraniolia sekä sekoituksen ihoa hoitavia sesquiterpeenialkoholeja kuten neridolia ja farnesolia.

Frangipaniöljy on „mielensilittäjä” ja sopii hyvin esim. jasmiinin, santelipuun, ruusun, appelsiinin ja laventelin kanssa yhteen.

Resepti-vinkki: Frangipani-ihoöljy (aistillinen ihoöljy)

15 ml Jojobaöljyä

20 tippaa Frangipania Jojobaan sekoitettuna (Frangipani Absolue 10:90 in Jojoba)

1 tippa intialaista santelipuuta

5 tippaa mandariinia

1 tippa jasmiini sambac-öljyä

Resepti-vinkki: Taianomainen ihovoide

80 gr sheavoita

20 ml manteliöljyä

30 tippaa Frangipania jojobassa (Frangipani Absolue 10:90 in Jojoba)

10 tippaa Iris-öljyä jojobassa tai alkoholissa (Iris Absolue 50:50 in Alkohol)

10 tippaa greippiä

5 tippaa Mimose-öljyä jojobassa

Valmistus: Sekoita sheavoi mikserillä vaahdoksi. Tiputtele hitaasti manteliöljyä sekaan. Lopuksi sekoita eteeriset öljyt sekaan ja annostele purkkeihin. Tämä hoitava ihovoide on tarkoitettu erityisesti kuivalle iholle.

Käyttöohje: Frangipani-uute voi mahdollisesti olla aika paksua – lämmitä pullo varovasti lämpöisessä vesihauteessa ennen käyttöä.

Tuotenumero:

11961 – €18,80 / 5 ml

Tiedot perustuvat alan kirjallisuuteen. Vinkit eivät korvaa käyntiä lääkärissä. Lisää tietoa eteerisistä öljyistä alan kirjallisuudesta sekä koulutetuilta aromaterapeuteilta sekä aromaneuvojilta.

 


JAA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *