Eukalyptus staigeriana, luomu (Eukalyptus staigeriana)

Päivi BlöchlEteeriset öljytLeave a Comment

Eukalyptus staigeriana on nimenomaan lasten ja herkkien ihmisten öljy joka toimii vilustumistilanteissa ja niitä vastaan.

Sen hento sitruunainen tuoksu vaikuttaa huoneilmaa puhdistavasti, desinfioivasti ja se saa aikaan miellyttävän tunnelman. Eteeristä eukalyptus staigeriana-öljyä käytetään myös psykosomaattisissa vaivoissa.

Eukalyptus staigerianan eteerinen öljy saadaan tislaamalla lehdet ja oksien versot. Miellyttävän hellävarainen, sitruunainen tuoksu sopii sekä lasten että herkkien ihmisten, raskaina olevien ja senioireidenkin nenään.

Erona vahvaan eukalyptus-öljyyn, eukalyptus globulukseen, sisältää eukalyptus staigeriana vain hieman 1,8 Cineol-nimistä ainesosaa (noin 6%). Sen vuoksi sitä voidaan käyttää myös pienemmillä lapsilla. Kaikki myrttiperheen eteeriset öljyt, joihin myös eukalyptus kuuluu, ovat tunnettuja ja suosittuja öljyjä vilustumiskauden aikana – kunhan muistaa että myrttiperheen eri lajeissa on paljon eri aineosia ja on hyvä tietää miten eri öljyjä käytetään ja kenelle ne sopivat. On hyvä aina katsoa kasvin tieteellinen nimi, kaikki eukalyptukset eivät ole samanlaisia!

Eukalyptus staigerianan eteerisen öljyn katsotaan lempeytensä vuoksi sopivan kaikille, se on hyvin sopiva öljy sekä huoneilman raikastamiseen, hengittämiseen mutta myös ihonhoitoon.

Vaikutus: Eukalyptus staigeriana vaikuttaa tulehduksia poistavasti, kramppeja laukaisevasti, viruksia ja bakteereita tapavasti, tasapainoittavasti sekä rentouttavasti. Sitä käytetään mm. niveltulehduksissa, lihas-ja selkäkivuissa, yskässä, lasten vilustumisissa, hermostuneisuudessa, masennustiloissa jne.

Tuoksulampppuun:

  • Desinfioiva tuoksutus esim. vilustuneille:

2 tippaa eukalyptus staigerianaa

2 tippaa laakerinlehteä

2 tippaa niaouli-öljyä

  • Mielialaa nostava tuoksusekoitus:

2 tippaa bergamottia

2 tippaa eukalyptus staigerianaa

2 tippaa basilikaa

  • Rentouttava ja tasapainottava jalkahierontaöljy vilustuneelle:

10 ml feeling-luomulaatuista perusöljyseosta ( Ölbasis Mischung)

3 tippaa eukalyptus staigerianaa

3 tippaa laventelia

Vinkki: Ihanteellinen iltarituaalina. Vähentää vilustumisoireita ja helpottaa uneen pääsyä. Mielenkiintoista on että sekä eteerinen laventeliöljy että myös eukalyptus staigeriana vaikuttavat sekä rauhoittavasti ja tasapainottasti että vahvistavasti. Ne tukevat kehoa ja mieltä elämän kaikissa vaiheissa.

Tuotenumero:

Bio104 – €7,80 / 10ml

Tiedot perustuvat alan kirjallisuuteen. Vinkit eivät korvaa käyntiä lääkärissä.
Lisää tietoa eteerisistä öljyistä alan kirjallisuudesta sekä koulutetuilta aromaterapeuteilta sekä aromaneuvojilta.


JAA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *