Eukalyptus Globulus, luomu (bio) Eukalyptus globulus

Päivi BlöchlEteeriset öljytLeave a Comment

Eukalyptus kuuluu myrttikasvien perheeseen.

Eukalyptuspuut ovat suuria, vahvoja puita, jotka rakastavat kosteutta ja lämpöä. Ne kasvavat enimmäkseen Australiassa, Amerikassa mutta myös Välimeren alueella, varsinkin Portugalissa. Maailmassa on yli 600 erilaista eukalyptuslajia, jotka luonnollisesti sisältävät eri tavoin vaikuttavia eteerisiä öljyjä.

Eteerinen Eukalyptusöljy tuotetaan puun lehdistä ja oksista vesihöyrytislauksella. Öljyn pääaineosa on Eukalyptol (tunnetaan myös nimellä 1,8 Cineol). Tämä aineosa vaikuttaa lääkkeen omaisesti piristäen ja  tekee eukalyptusöljystä niin tehokkaan vilustumissairauksissa. Eukalyptusöljy irrottaa limaa, tappaa viruksia ja bakteereja, lievittää kipua  ja piristää myös henkisesti. Se tunnetaan myös tehokkaana öljynä kaikenlaisissa kuumetiloissa. Erityisen avun eukalyptus tuo krooniseen ja akuuttiin bronkiittiin. Mielen tasolla eukalyptus vaikuttaa hyvin piristävästi ja keskittymiskykyä edistävästi, se vaikuttaa myös voimaa antavasti yleisissä uupumustiloissa.

Huom.: Koska Eukalyptus globulus sisältää paljon Eukalyptolia (60 – 85%), se ei sovi raskaana oleville, vauvoille eikä alle 6-vuotiaille lapsille eikä myöskään lapsille jotka sairastavat kramppimaisia hengitysteiden sairauksia. Käytettäessä eukalyptusöljyä raskauden aikana pitää olla hyvin varovainen.

Vaihtoehto eukalyptusöljylle vilustumissairauksissa: Eukalyptus staigeriana – tämä hyvin mieto eukalyptuslaji sopii myös pienemmille lapsille sekä raskaana oleville.

Vinkki: Eukalyptus on täydellinen saunatuoksu!

Tiedot ja vaikutus kirjallisuudesta.

Tuotenumero:

Bio009 – € 7,90 / 10ml

 

 


JAA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *