Kaakaovoi, ekologisesti viljelty (Kakaobutter öko Landbau) Theobroma cacao

Päivi BlöchlKasviöljytLeave a Comment

Kaakaokasvi (Theobroma cacao) kasvaa vain trooppisessa ilmastossa. Kaakaopavusta tuotetaan kaakaopulveria ja kaakaovoita. Pulveria käytetään suklaan valmistuksen perusaineena ja kaakaovoita sekä elintarvikkeena että kosmetiikan raaka‐aineena. Feelingin kaakaovoi tuotetaan ekologisella viljelyllä ja on parasta laatua!

Ekologisesti viljelty kaakaovoi tuoksuu hienostuneesti kaakaolle, on väriltään vaaleankeltaista ja ihoa hoitavien aineosiensa ansiosta sitä käytetään klassisena perusaineena ihonhoitotuotteissa. Kaakaovoin sulamispiste on noin 34° C. Sitä käytetään mm. huulivoiteiden, huulipuikkojen, balsamien, saippuoiden, kylpytuotteiden ja ihovoiteiden valmistuksessa ja lisäksi myös kosmetiikassa säilöntäaineena. Kaakaovoi tekee ihostamme pehmeän ja on ihanteellinen vaihtoehto kuivalle ja rasittuneelle iholle.

Kaakaovoi on hyvin samalainen koostumukseltaan kuin ihmisen ihon oma rasvakerros. Siksi se pystyy korjaamaan pieniä haavaumia ihossamme, jotka syntyvät sarveiskalvon kuivumisesta. Se sisältää myös runsaasti arvokkaita rasvahappoja. Sen ansioista eivät myöskään ihon vesivarastot pääse haihtumaan liian nopeasti – näin hiukset ja iho eivät menetä kosteuttaan. Kaakaovoi auttaa ihoa myös parantamaan itse itseään – tieteilijät ovat saaneet selville että sen sisältämä Theobromiini aktivoi ihon entsyymit – tämä mahdollistaa että iho itse tuottaa tarpeeksi rasvaa.

Resepti-idea:
Sweet lips, ihoahoitava, miedosti tuoksuva huulivoide:

25 gr luonnollista bio-jojobaöljyä (Jojoba nativ bio)
10 gr luonnollista bio-macadamianpähkinänöljyä (Macadamian-Nussöl nativ bio)
2 gr luonnollista bio-tyrnimarjan hedelmälihasta puristettua öljyä (Sanddornfruchtfleischöl nativ bio)
13 gr luonnollista bio-manteliöljyä (Mandelöl nativ bio)
30 gr luonnollista bio-kaakaovoita (Kakaobutter nativ bio)
20 gr mehiläisvahaa (Bienenwachs)
0,5 gr e-vitamiinia (Vitamin E)
Eteeriset öljyt:
10 tippaa melissaa
10 tippaa viherminttua (Krauseminze)
20 tippaa mandariinia
10 tippaa appelsiinia
10 tippaa vanilja-uutetta
Valmistusohje: Jojoba ja muut kasviöljyt lämmitetään vesihauteessa (ei yli 65°C), kaakaovoi ja mehiläisvaha lisätään seokseen ja jäähdytetään sen jälkeen 50°C asteeseen. Listätään e-vitamiini sekä eteeriset öljyt ja sekoitus juoksutetaan puhtaisiin ja desinfioituihin purkkeihin tai huulivoidepuikkoihin.
Ylläolevista määristä saadaan tuotettua noin 12-14 huulivoidepuikkoa à 4,5 ml.

Tuotenumero:
1042 – € 9,80/100gr
1056 – € 39,80/500gr


JAA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *