Cajeput (Melaleuca leucadendra)

Päivi BlöchlEteeriset öljytLeave a Comment

CAJEPUT (Melaleuca leucadendra)

Luonnollinen eteerinen Cajeput-öljy tuoksuu hieman eukalyptukselle, mutta on sitä miedompi ja kevyempi tuoksultaan. Cajeput-öljyä käytetään vilustumisissa, nuhassa, hengitysteiden sairauksissa sekä kaikenlaisia kipuja vastaan, kuten esim. hammas- sekä korvakipuihin.

Indonesiassa ja Malesiassa Cajeput-öljyä pidetään perinteisenä kipulääkkeenä. Sitä käytettiin kuumeessa, infektioissa sekä hengitysteiden sairauksissa. 1700-luvun puolessa välissä Cajeput tuotiin myös Eurooppaan, se löytyy myös lääketieteellisestä kirjallisuudesta ja sitä myydään myös apteekeissa.
Vaaleankeltainen, ohuesti juokseva eteerinen öljy tuotetaan perinteisellä vesihöyrytislauksella, puusta tislataan lehdet ja oksien tyvet. 100 kilosta materiaalia saadaan 1 kg Cajeput -öljyä. Feeling-Cajeput-öljyt tuotetaan villinä kasvavista Cajeput-puista, joka tarkoittaa sitä että kasvi on saanut kasvaa rauhassa ja on näin ollen kehittänyt rauhassa ja tehokkaasti aineosansa.

Cajeput-öljyn sanotaan olevan erittäin antiseptinen, bakteereita tappava öljy ja sitä kutsutaan kasvitieteessä „luonnon antibiootiksi“. Cajeput-öljy sisältää runsaasti 1,8-Cineol-nimistä aineosaa, joka on tehokas vilustumissairauksissa. Cajeput on erittäin mieto öljy mutta vaikuttaa hyvin limaa erittävästi ja avaa tehokkaasti hengitystiet. Sitä käytetään myös poistamaan kipua, varsinkin korva- ja hammassäryssä ( sekoitettuna mäkikuismaöljyyn, 1% sekoituksena ). Cajeput-öljyä käytetään myös lihastulehduksien hoidossa ja hermokivuissa.

Vinkki tuoksulamppuun yskäiselle:
3 tippaa eteeristä Cajeput-öljyä
2 tippaa eteeristä Thymian ct. Linalool-öljyä
2 tippaa eteeristä bergamotti-öljyä

Tiputa tipat tuoksulyhtyyn, joka on täytetty vedellä. Sekoitus vaikuttaa antiseptisesti, limaa-irroittavasti sekä helpottaa yskää ja vahvistaa elimistön vastustuskykyä. Bergamotti-öljy vaikuttaa sekoituksessa myös mieltä kohottavasti ja tasapainottavasti.
Tiedot perustuvat alan kirjallisuuteen Vinkit eivät korvaa käyntiä lääkärissä.
Lisää tietoa eteerisistä öljyistä alan kirjallisuudesta sekä koulutetuilta aromaterapeuteilta sekä aromaneuvojilta.

Tuotenumero:

10052 – € 8,80 / 10 ml


JAA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *