Bio-Bergamotti-eteerinen öljy (Bergamotteöl bio) (Citrus bergamia)

Päivi BlöchlEteeriset öljytLeave a Comment

Rutakasvien (Rutaceae) sukuun kuuluvan bergamotin eteerinen öljy on yksi jokaisen aroma-apteekin tärkeimmistä  peruspilareista.

Tämä pirteä, eloisa ja hedelmäinen eteerinen öljy tuotetaan kylmäpuristamalla raakojen ja happamien hedelmien kuoria ja lopuksi öljy lingotaan. Tätä happaman appelsiinin ja zitronat-sitruunan risteytyksellä tuotettua hdelmää ei tuoteta syötäväksi vaan pääasiassa se tuotetaan hedelmän eteerisen öljyn vuoksi.

Bergamotin tuoksu on helppo yhdistää lähes jokaisen eteerisen öljyn kanssa ja siksi sitä käytetään paljon parfyymeissä latvanuottina. Myös kuuluisa Kölnin vesi, Eau de Cologne on tunnettu juuri bergamotti-tuoksunuotistaan. Elintarviketeollisuudesta varmasti tunnetuin bergamotti-tuote on kuuluisa Earl Grey-tee. Bergamottia käytetään myös eri tupakkalajien aromatisointiin.

Tämä eloisa  ja raikas tuoksu taikoo lähdes jokaiselle ihmiselle hymyn kasvoille. Psyko-aromaterapiassa bergamotti on hyvin tärkeä osa juuri sen mielialaa kohottavan ja pelkoa poistavan vaikutuksensa vuoksi. Se vaikuttaa tasapainottavasti ja saa aikaan harmonisen tunnelman. Kun bergamotti annostellaan oikein, se on tehokas myös aromakosmetiikassa koska se vaikuttaa ihoa uudistavasti ja antiseptisesti.

Bergamottia käytettäessä pitää kuitenkin muistaa että se sisältää furokumariineja. Nämä aineosat nostavat ihon valoherkkyyttä. Sen vuoksi on tärkeä annostella bergamotti oikein ja välttää sitä käytettäessä auringon säteitä useita tunteja käytön jälkeen.

Tuotenumero:

Bio110 – €13,80 / 10ml

Tiedot perustuvat alan kirjallisuuteen. Vinkit eivät korvaa käyntiä lääkärissä.
Lisää tietoa eteerisistä öljyistä alan kirjallisuudesta sekä koulutetuilta aromaterapeuteilta sekä aromaneuvojilta.


JAA

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *